|

Liverpool'un yıldızı Beşiktaş yolunda

Beşiktaş'ın yurt dışı transfer çalışmalarından sorumlu Erdal Torunoğulları İngiltere'ye giderek, son iki yıldır gündemde olan ve bir türlü oyuncu alınamayan sağ bek için yeniden girişimlere başladı. Siyah-beyazlıların radarındaki isim ise Liverpool ile sözleşmesi sona eren Glen Johnson.

Yeni Şafak
10:13 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:16 - 9/06/2015 Salı
DHA

Yeni sezon için henüz teknik direktörünü belirlemeyen ve Dusko Tosic dışında transfer yapmayan Beşiktaş'ta belirsizliğin ortadan kalkması bekleniyor. Teknik direktör konusunda Şenol Güneş ve Mustafa Denizli arasında devam eden temaslarda kesin olarak açıklanmasa da Şenol Güneş bir adım önde görünüyor. Fikret Orman'ın tecrübeli teknik adam ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptığı bildirildi. Bu görüşmede düşünmek için süre isteyen Şenol Güneş'in birkaç gün içinde cevabını vereceği de gelen bilgiler arasında. Başkan Fikret Orman ise teknik direktör konusunda konuşmaktan ve yorum yapmaktan kaçınıyor. Orman'ın, teknik direktör ile ilgili soruları cevapsız bırakması ve yorum dahi yapmaması da bu konudaki belirsizliğin henüz ortadan kalkmadığını gösteriyor.



DIŞ TRANSFERE TEKRAR START VERİLDİ

Dış transfere Gençlerbirliği'nden Dusko Tosic'i alarak başlayan siyah beyazlılar hoca konusunun netleşmesi sonrasına bıraktıkları görüşmeler için yeniden harekete geçti. Daha önceden ön görüşme yapılan oyuncular ile tekrar temas kuran transfer komitesi bu oyuncuları Beşiktaş'a kazandırmak için bir kez daha start verdi.



Yurt dışı transfer çalışmalarından sorumlu Erdal Torunoğulları tekrar İngiltere'ye giderek temaslarına başladı. Son iki yıldır gündemde olan ve bir türlü oyuncu alınamayan sağ bek için yeniden girişimlere başlayan siyah beyazlıların radarındaki isim ise Liverpool ile sözleşmesi sona eren Glen Johnson. Siyah beyazlılar ilk görüşmelerde 2.5 milyon Euro isteyen ve daha sonra 2.3 milyon Euro'ya inen Glen Johnson'u 2 milyon Euro'nun altında bir rakama ikna etmeye çalışacak.



KALECİ TRANSFERİ GELECEK OLAN HOCANIN KARARINA BIRAKILDI

Defans ve orta sahaya yoğunlaşan Beşiktaş, gelecek olan teknik direktörün isteğine göre kaleci transferi için de adayları belirlemiş durumda. Sezon içinde gerek görülmeyen kaleci transferi, şampiyonluğun kaybedilmesi sonrası tartışılan ve kararı yeni hocaya bırakılan bir durum halini aldı.



Son zamanlarda adı sık sık Beşiktaş ile anılan Casillas'ın ise özellikle menajerler tarafından Beşiktaş'ın gündemine getirildiği ve siyah beyazlıların ortada konuşulan rakamlara göre bu transfere girmesinin neredeyse imkansız olduğu öğrenildi. Real Madrid'ten yıllık 6 milyon Euro alan İspanyol kalecinin, kulübü ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor ve Beşiktaş'ın da bonservisli bir oyuncu alması şu an için imkansız durumda.



OYUNCULARA HENÜZ RESMİ BİR TEKLİF YOK

Beşiktaş için transferdeki bağlayıcı unsurlardan biri de bonservis sorunu. UEFA ile yapılan uzlaşma uyarınca bonservis ödeyerek transfer yapılması için oyuncu satmak zorunda olan siyah beyazlılara şu ana kadar gelmiş herhangi resmi bir teklif bulunmuyor.


Demba Ba, Gökhan Töre, Sosa, Oğuzhan gibi isimleri ancak değerini bulması halinde satmaya yanaşacak olan siyah beyazlı kulübe gelen teklifler, sadece menajerlerin fiyat yoklaması şeklinde gerçekleşiyor ve yapılan resmi bir teklif bulunmuyor. Beşiktaş yönetimi ise bu oyuncuları satmak istedikleri gibi bir algı oluştuğunu ama böyle bir düşünceye sahip olmadıklarını özellikle belirtiyor. Siyah beyazlı yöneticiler, dünyanın her kulübünde olduğu gibi Beşiktaş'ta da iyi oyuncuların sadece gerçek değerini bulduğunda satılabileceğini, bunun da normal olduğunu söylüyor. Yöneticiler ayrıca, Demba Ba, Gökhan Töre ve Sosa gibi oyuncuların en az onlar kadar iyi alternatifleri bulunmadan da satış düşüncesinde olmayacaklarını dile getiriyor

#beşiktaş
#glen johnson
#liverpool
#sağ bek
9 yıl önce