|

Madalyonun diğer yüzü!..

Yönetimin arka çıktığı ve güven tazelediği Denizli ve talebeleri bu akşam 21.45'de Kadıköy'de efsaneyi kaldığı yerden sürdürecek. Puansız iki takımın kader maçını Belçikalı Frank De Bleeckere yönetecek.

Yeni Şafak
00:00 - 25/09/2001 Salı
Güncelleme: 20:15 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Bir hafta içinde Avrupa'da Barcelona ve Türkiye Ligi'nde de Galatasaray maçlarını kaybeden Fenerbahçe af peşinde. Şampiyonlar Ligi grup maçlarının ikincisinde bugün Fransa'nın Olimpik Lyon takımını İstanbul'da ağırlayacak olan Fenerbahçe, bu karşılaşmada hem üç puanla tanışmak hem de son iki maçta aldığı kötü sonuçlara son vermek istiyor. Lyon maçında galibiyet haricinde alınacak her sonuç, kredisi biten Fenerbahçe'nin ligdeki bütün umutlarını da azaltacak. Takımına güvenini kaybetmeye başlayan taraftar ise Lyon maçı biletlerine fazla ilgi göstermiyor.



Maçı Star naklen yayınlıyor


Son haftalardaki futbolu nedeniyle hedef adam haline gelen Rapaiç'in Lyon maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin Hırvat futbolcu yerine tercihini Andersson'dan yana kullanması bekleniyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak olan F.Bahçe-Lyon maçı, Star'dan naklen yayınlanacak. Fenerbahçe, gruptaki ilk maçında, İspanya'nın Barcelona takımına İstanbul'da 3-0 yenilirken, Olimpik Lyon da yine kendi sahasında Alman Bayer Leverkusen'e 1-0 mağlup olmuştu.



Denizli: Sistem aynı


Teknik direktör Mustafa Denizli, Lyon maçının grupta önlerini aydınlatacağını söyledi. İddialarını devam ettireceklerini ekleyen Denizli "Barcelona ve G.Saray maçlarını geride bıraktık. Sorunlar 1-2 maçta olmaz, Bir bütün olarak değerlendiririm. Güven uzun sürer" dedi. Lyon karşısında sistemin değişmeyeceğini sadece uygulamada farklılık olabileceğini de belirten tecrübeli hoca "Taraftarın kafasını karıştırmak isteyenler var. Asıl olan takımdır, bireyler değil" dedi.



Fener, Lyon'dan daha uzun


F.BAHÇE'nin 25 kişilik kadrosunun boy ortalaması 1.82 iken, Fransız ekibinin boy ortalaması ise 1.80. Fener'in en uzunu 1.93'lük Kennet Andersson. Lyon'da ise Kamerunlu Marc Vivien Foe, 1.94 boyunda. Yaş ortalamasında da ise 26.12'yle eşitlik var.



Fransızlar'la 10. karşılaşma


LYON maçı ile birlikte F.Bahçe, Fransız takımlarıyla 10. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, daha önce 4 kez eşleştiği ve 9 kez karşılaştığı Fransız rakipleri karşısında 3 galibiyet alırken, 5 kez yenildi, 1 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe`nin attığı 10 gole, Fransızlar 23 golle karşılık verdi.



Avrupa'da 94. sınav


SARI-LACİVERTLİLER, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı 93 maçın 30'undan galip ayrılırken, 50 kez yenildi, 13 kez de berabere kaldı. Fenerbahçe, Avrupa'da attığı toplam 94 gole karşılık, kalesinde 153 gol gördü.



Olimpik Lyon puana geldi


FRANSA'nın Olimpik Lyon takımı dün İstanbul'a geldi. 2 saat rötarla saat 14.00'de İstanbul'a gelen Fransız ekibi 17.30'da da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda son çalışmasını yaptı. Antrenman sonrasında teknik direktörü Jacgues Santini F.Bahçe'den puan alacaklarını söyledi.



Kaptan Ogün güven istedi


F.BAHÇE kaptanı Ogün, her şeyi iki maçta bağlamanın yanlış olduğuna dikkat çekti. Bocalama dönemi geçirdiklerini söyleyen Kaptan "Lyon maçıyla birlikte çıkışa geçeceğiz" dedi. Ümit Özat ise Lyon'u yenerek Barcelona ve G.Saray yenilgilerini unut-turmak istediklerini söyledi.


#Fenerbahçe
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Olimpik Lyon
23 yıl önce