|

Maddi problemlerimiz ciddi boyutta

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dün yapılan şubat ayı divan kurulu toplantısında, “Çok ciddi maddi problemlerimiz var. Futbolcularımızla, tek tek açıklamak istemiyorum ama transfer yaptığımız kulüplerle ilgili sorunlarımız bulunuyor. Ama biz tüm bu sorunları aşacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:20 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dün yapılan şubat ayı olağan divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiklerinde kulübün kasasında beş lira olmadığını belirten Cengiz, “Biliyorduk, bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. İşe başlar başlamaz 60 milyon TL ödeme yaptık. Transfer yapmamızın önünde 19 milyon TL vergi ve SSK borcu ile iki futbolcumuz Ched-

jou ve Dany'den dolayı transfer yasağı vardı. Bu iki futbolcuya da 22 milyon TL ödedik. Aynı gün tüm borçları ortadan kaldırdık ve transfer yaptık. N'Diaye'yi biz göndermedik, kendisi gitmek istedi. NDiaye'nin parasının yarısını hala alamadık" dedi. Sarı-kırmızılı kulübün transferden kaynaklanan sorunları olduğunu ifade eden Cengiz, "Galatasaray'ın çok ciddi maddi problemleri var. Futbolcularımızla, tek tek açıklamak istemiyorum ama transfer yaptığımız kulüplerle ilgili sorunlarımız bulunuyor. Ama biz tüm bu sorunları aşacağız. Aşamazsak da size bunları anlatacağız" şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKAN DURSUN ÖZBEK'E BORCUMUZ 86 MİLYON TL

Kendisinden önceki başkan Dursun Özbek hakkında da konuşan Cengiz, "Sayın Başkan Dursun Özbek'in, 22-23 Ocak tarihlerinde, devir teslim öncesinde yaptığı işlemler var. Alacaklarına karşılık üç senet yapmış. Biri 7 milyon Dolar, biri 12 milyon Euro ve biri de 5.7 milyon TL bu senetlerin. Kendisinin esas alacağını tahsil etmesinde hiçbir beis yok. Sayın Başkan, bu senetlerin dışında, B grubu hisselerimizin bir bölümünü rehin etmiş. Üzüldüğüm, buradaki rehin işlemlerinin vergi ve harç masrafını da kulübe ödetmiş. Bunun olmaması gerekir. Sayın Başkan üçüncü olarak da, Türkiye'deki kulüp yöneticiliğinde başka var mı bilmiyorum, sigorta olarak bir garanti daha almış. Emlak Konut GYO'dan ileride doğması muhtemel alacaklarımıza 19 milyon Euro'luk temlik koymuş. Hem senet alınmış hem rehin ve temlik konulmuş. Bizim hesaplarımıza göre borcumuz 86 milyon lira görünüyor. Fakat başka bir sorun var. Dursun Özbek'ten bugünkü kur itibarıyla 28 milyon lira alacağımız da var. Bu da sporcu cezalarından kaynaklanan bir borç. Biz, SPK'ye tabi anonim şirketiz. 28 milyon lirayı ödemeye asla yetkili olamam. Borcumuz olan 86 milyon liradan bu parayı düşmek durumundayım. Kalan bedel için hesaplaşabiliriz" dedi.

GALATASARAY KESİNLİKLE SATILIK DEĞİLDİR

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün Çinliler'e satılacağı yönündeki iddialar hakkında da açıklamalarda bulundu. Cengiz, “İtalyan ekibi Milan'ın CEO'su geldi ve ricada bulundu. Biz de bir loca tahsis ettik. 'Kulübü Çinliler'e satacaklar' diye söylentiler çıktı. Bugüne kadar bir tek televizyon programına katıldım. Orada 'Galatasaray yabancılara satılırsa ben Galatasaray'ı bırakırım' dedim. Lafımın arkasındayım. Galatasaray kesinlikle satılık değildir” diye konuştu.


Kulübü zarara sokmam

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in ardından söz alan eski başkan Dursun Özbek, kulüpten alacağıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “90 milyon TL kasa kolaylığı sağladık, 150 milyon TL de kişisel kefaletimiz var. Galatasaray için 250 milyon TL'lik taşın altına elimizi soktuk ama bunları size hiç anlatmadık. Bu hiçbir zaman gurur meselesi de olmadı. Yasalara uygun bir şekilde de görevden ayrılırken verdiklerimizi teminat altına almamız gerekiyor ancak bunları farklı yönlere çekmek hoş değil. Hizmet yapınca fatura kesmek zorundasınız. Galatasaray'ı zora sokacak hiçbir faaliyetim olmayacak (alkışlandı) ancak bu konuları medya üzerinden birbirimize mesaj vermek için kullanmayalım. Sadece geçen dönemde 6 milyon TL'lik bağış yaptım. Bu arada gayrimenkullerin geliştirilmesi ile o gün 1.5 milyar TL gelir edileceğini söyledim” dedi. Transfer iddiaları hakkında da konuşan Özbek, "Transferle ilgili söylentiler var, basına servis ediliyor. N'Diye transferinde 7.5 milyon Euro bonservis bedeli var, 2.7 milyon Euro da maaşıdır oyuncunun. Neden bunu 12 milyon Euro yazarsınız, medyaya servis edersiniz? Ben bunu anlayamıyorum” diye konuştu.

1.5 milyar TL gelebilir

Eski Başkan Dursun Özbek, Riva ve Florya'nın ekspertiz değerinin 508 milyon TL olduğunu belirterek, "Bu bir arsa satış operasyonu değildir. İhalenin bedeli 970 milyon TL. Bunun yüzde 80’i Galatasaray’ın. Hiçbir şey yapılmadan bizim kasamıza asgari 780 milyon TL girecek. Bu en alt seviyedir. Emlak seviyesinin yükselmesiyle bu rakam orta seviyede bile 1,5 milyar TL’yi bulabilir" dedi.


Gomis rekora koşuyor

Süper Lig lideri Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, kariyerinin en skorer sezonlarından birini geçiriyor. Futbola Fransız ekibi Saint-Etienne'de başlayan ve daha sonra Lyon, Swansea City ile Marsilya formalarını giyen 32 yaşındaki Senegal asıllı santrfor, sezon başında transfer olduğu Galatasaray'da başarılı bir performans sergiliyor. Süper Lig'de forma giydiği 20 karşılaşmada 17 gol atan Gomis, kalan 13 haftada 4 kez daha fileleri havalandırması durumunda lig kariyerinin en skorer sezonunu yaşayacak. Fransız futbolcu, lig kariyerinde en fazla golü geçen sezon 31 maçta 20 golle Marsilya forması altında kaydetmişti.

SÜRE BAKIMINDAN EN SKORER SEZONU

Sarı-kırmızılı takımda 96 dakikada bir ağları havalandıran Gomis, en çok gole ulaştığı geçen sezonda ise 130 dakikada bir gol atmıştı. Fransız futbolcu, Süper Lig'de gollerinin çok büyük bölümünü Türk Telekom Stadı'nda kaydetti. Ligde 17 golü bulanan Gomis, bunların 12'sini sarı-kırmızılı taraftarların önünde kaydetti. Galatasaray, Gomis'in gol attığı 12 maçın 10'undan da galibiyetle ayrıldı.

#Süper Lig
#Galatasaray
6 yıl önce