|

Maldonado İstanbul'da

Federasyonun 6+2'ye onay verdiğini açıklamasının hemen ardından F.Bahçe, Maldonado'nun transferinin gerçekleştiğini duyurdu. Şilili futbolcu, G.Saray derbisinde sahada.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 30/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 30/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Maldonado İstanbul'da
Maldonado İstanbul'da

F.Bahçe'nin kesin olarak anlaşmaya vardığı ve bir süredir Appiah'ın durumu nedeniyle transferini açıklamadığı Maldonado'nun dün resmen sarı-lacivertli kulübe transfer olduğu duyuruldu. Günlerce Ganalı futbolcunun vekaletname vermesini bekleyen F.Bahçe yönetimi, Futbol Federasyonu'nun dün yaptığı toplantı sonunda 6+2 kararını açıklamasının hemen ardından Maldonado transferindeki pürüzlerin de ortadan kalkmasıyla Şilili futbolcunun transferini resmi olarak kamuoyuna duyurdu. Brezilya'nın Santos kulübünden transfer edilen Şilili orta saha oyuncusuyla 1.5 yıllık sözleşme imzalandığı bildirilirken Maldonado, dün gece 22.45'te Amsterdam'dan aktarmalı olarak İstanbul'a getirildi. Santos'tan transfer edilen yıldız futbolcu, bugün sağlık kontrolünden geçirilip daha sonra basın önünde mukavele imzalayacak.


DEVLERİ REDDETTİ

Brezilya'da kaptan Alex'le birlikte Cruzeiro kulübünde birlikte forma giyen Maldonado'nun transferi için İspanyol ve İngiliz kulüpleri de devreye girdi, Şilili oyuncu ise F.Bahçe'yi tercih etti. Avrupa'da oynamayadığı için F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde 20 Şubat'ta Sevilla ile yapacağı maçta da forma giyebilecek. 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, teknik direktör Zico'nun görev vermesi halinde pazar günü oynanacak G.Saray derbisinde takımdaki yerini alabilecek. İki yıldır formasını giydiği Santos'da istikrarlı futboluyla dikkat çekerken bu süre içinde Brezilya kulubüyle 84 maça çıkan Maldonado 39 kez Şilli Milli Takım formasını giydi, bir de gol attı. Sarı-lacivertli kulübün Antalya kampında kaptan Alex de Şilili oyuncu için “Türkiye'de Maldonado gibisi yok” açıklamasında bulunmuştu.


Sarı-lacivertli taraftarlar tarafından havalimanında coşkuyla karşılanan Maldonado, FBTV'ye açıklamalarda bulundu. Şilili oyuncu, dünya çapında bir takıma geldiğini belirterek, “Edu, Alex, Deivid ve Lugano gibi isimlerle aynı takımda olmak mutluluk verici. Gelmeden önce Alex'le konuştum. Türkiye ve F.Bahçe hakkında çok güzel şeyler söyledi. Bana ateşli taraftarı anlattı. Bunlar beni çok heyecanlandırdı” ifadelerini kullandı.


ARA TRANSFERE EK SÜRE

Futbol Federasyonu 6 artı 1 olan yabancı oyuncu kontenjanını 6 artı 2'ye çıkarırken, ara transfer süresini de uzattı. Bundan sonra 6 yabancı oyuncu sahada, 2 yabancı ise kulübede olacak. 1 Şubat'ta bitecek ara transfer de 6 Şubat'a kadar uzatıldı.



16 yıl önce