|

Mehmet'ler nefes aldırdı

Fenerbahçe, evinde ağırladığı Malatyaspor karşısında galip gelerek 6 hafta sonra 3 puana ulaştı. Mehmet Ekici ile 2 kez öne geçen ve bir de penaltı kaçıran sarı-lacivertliler, son dakikalarda Mehmet Topal’la sonuca gitti. Malatyaspor’un golleri ise Mina ve Donald’dan geldi. F.Bahçe bu skorla düşme hattından kurtulmuş oldu.

Ergün Balcı
04:00 - 29/01/2019 الثلاثاء
Güncelleme: 03:36 - 29/01/2019 الثلاثاء
Yeni Şafak
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe, Süper Lig’in 19. Haftası’nda, evinde ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-2 yenerek 6 hafta sonra hanesine 3 puanı yazdırdı. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Mehmet Ekici (2) ve Mehmet Topal kaydederken, sarı-siyahlıların sayılarını Mina ve Donald kaydetti. Fenerbahçe bu sonucun ardından ligdeki dördüncü galibiyetini alırken, Malatyaspor ise 5 maç sonra yenilmenin üzüntüsünü yaşadı. Sarı-lacivertli ekipte 2 gol kaydeden Mehmet Ekici 64’te penaltı atışında kaleci Farnolle’ye takıldı. Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi ekip ilk tehlikeli atakta golü buldu. 2. dakikada Isla’nın ceza sahası önüne indirdiği topa gelişine vuran Mehmet Ekici’nin şutu ağlarla buluştu: 1-0. 28’de Aleksic’in kullandığı köşe vuruşunda Mina’nın arka direkte çok iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşu direk dibinden ağlara gitti: 1-1. 3 dakika sonra Mehmet Ekici’nin ceza sahası sağ çaprazından kullandığı harika frikik kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlara gitti: 2-1. 45. dakikanın uzatmalarında Mina’nın kafayla indirdiği topla buluşan Donald, beraberliği sağladı: 2-2. 64’te penaltıda topun başına geçen Mehmet Ekici’nin şutunu Farnolle kurtarmayı başardı. 86’da Valbuena’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sadık’ın kafa vuruşunu kaleci sektirdi. Topu iyi takip eden Mehmet Topal kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru belirledi: 3-2.

Mehmet Ekici rüzgarı

Fenerbahçeli Mehmet Ekici, Süper Lig’de sarı-lacivertli formayla ilk gollerini kaydetti. Geçen sezon Fenerbahçe’ye transfer olan Mehmet, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 21. Süper Lig maçında ilk kez gol sevinci yaşadı. Mehmet, Malatyaspor ağlarını 2 ve 31. dakikalarda havalandırdı. Mehmet Ekici’nin Fenerbahçe’yle Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 golü bulunuyor. Fenerbahçe’nin ilk iki golüne imza atan Mehmet Ekici, 64. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Mehmet Ekici, “Önemli olan 3 puandı. İnşallah bundan sonra çıkış yakalarız ve 3, 3 devam ederiz. Kariyerimde hat-trick yapmadım ama 2 gol atmıştım. Olmadı ama inşallah bundan sonra olur” ifadelerini kullandı.

Arma için savaşacağız

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demir, Malatyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Deneyimli kaleci, “İstenen Fenerbahçe’yi yukarılara taşıyacağız. Biz Fenerbahçe’yiz. Biz bu arma için savaşacağız. Hep beraber buralardan çıkacağız “ şeklinde konuştu.

Taraftarlardan futbolculara tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli futbolculara kötü gidişat nedeniyle tepki gösterdi. Futbolcular sahaya çıkınca taraftarlar ilk önce “O forma kutsaldır nasip olmaz herkese.” tezahüratı yaptı. Daha sonra taraftarlar, “O forma kutsaldır söyledik size. Rezil ettiniz bizi cümle aleme. İhanet ettiniz sizler Lefter’e. Çubukluyu çıkarın çıplak oynayın.” tezahüratını uzun süre söyledi. Taraftarlar, “Efsane Lefter’in kemikleri sızlıyor.” diye de uzun süre bağırdı. Fenerbahçeli taraftarlar, maçtan önce hiçbir futbolcuyu da tribüne çağırmadı.


  • Slimani ve Reyes kadroda yok
  • Fenerbahçe’de ayrılmaları gündemde olan Slimani ile Diego Reyes Malatyaspor maçı kadrosuna alınmadı. Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalısı Skrtel ile sakat Frey, Harun, Erten, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan da yer almadı. Devre arası transfer döneminde Fenerbahçe’ye geçen Sadık Çiftpınar ile Malatyaspor’a kiralanan Barış Alıcı, eski takımlarına karşı sahaya çıktı.
Slimani gidiyor Castillo geliyor

Fenerbahçe’de transferin son günleri hareketli geçecek. Sarı-lacivertliler, performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşatan Cezayirli golcü İslam Slimani’yi göndermek için yoğun çaba gösteriyor. Fenerbahçe’nin hedefi Slimani’yi gönderip, Benfica’nın Şilili golcüsü Nicolas Castillo’yu transfer etmek. Sarı-lacivertliler, Benfica’da fazla forma şansı bulamayan 25 yaşındaki golcü için Portekiz kulübüne 1.5 yıllık kiralama teklifinde bulundu. Castillo’nun da Fenerbahçe’nin teklifine sıcak baktığı belirtildi. Sarı-lacivertliler, 2023 yılına kadar sözleşmesi olan Castillo’yu satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sundu. Castillo, bu sezon 11 maçta 270 dakika forma giydi ve bu maçlarda 1 asist yapabildi. Forvet mevkiine transfer yapmak isteyen Fenerbahçe’nin diğer hedefi ise Benfica’da umduğunu bulamayan Arjantinli golcü Facundo Ferreyra. Shakhtar Donetsk’ten Benfica’ya transfer olan 27 yaşındaki golcü futbolcu, fazla forma şansı bulamadığı için Portekiz kulübünden ayrılmak istiyor. Sarı-lacivertliler de Chucky lakaplı Ferrayra’yı satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadroya katmak için Benfica’ya teklif sundu.

  • Reyes Leganes’te
  • Transfer için yabancı kontenjanında yer açmak zorunda olan Fenerbahçe, sezon başında kadrosuna kattığı Meksikalı stoper Diego Reyes ile yollarını ayırdı. Sarı-lacivertlilerin, performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşatan ve yıllık 1.5 milyon Euro ücret alan Meksikalı oyuncu, İspanya ekiplerinden Leganes’e sezon sonuna kadar kiralandı. Reyes’in maaşının tamamını yeni kulübü karşılayacak.

#Fenerbahçe
#Malatyaspor
#Mehmet Topal
#Mehmet Ekici
٪d سنوات قبل