|

Norveç'te Myhre topa tutuldu

00:00 - 30/03/2007 Cuma
Güncelleme: 01:20 - 30/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Norveç'te Myhre topa tutuldu
Norveç'te Myhre topa tutuldu

Norveç basını 2-2 beraberlikle sonuçlanan Türkiye maçı sonrası kalecileri Myhre'ye ateş püskürdü. V.G. Gazetesi “Zavallı Mhyre” başlığı altında, “Myhre iki inanılmaz gol yiyerek, Norveç'i galibiyetten etti. Of! Bunu görmek acı veriyor” ifadelerini kullandı. Aften Posten Gazetesi, “Myhre'nin korku dolu gecesi” başlığını kullanırken, teknik direktör Hareide'nin “İkinci yarıda top direkten dönünce bu maçı alırız demiştim. Keşke söylemeseydim, Şimdi Türkler kimbilir neler söylüyordur” sözlerine yer verdi.


YUNAN BASINI DA SEVİNDİ

Yunan basını ise Türkiye-Norveç karşılaşması hakkında “Türkiye'nin cehennemden dönerek, Yunanistan'a beraberlik hediye ettiği” değerlendirmesinde bulundu. Sport Day Gazetesi ise futbolun şans ve beceri oyunu olduğunu ifade ettikten sonra, “Örneğin Karaisaki'de Türkler çok iyiydi. Ancak Nikopolidis'in de kariyerinin en kötü gecesine, 4-1 skora ulaşmak için ihtiyaç duydular. Türkler bir kez daha rakip kalecinin en kötü gecelerinden birini görme şansına sahip oldu. Mhyre'nin son 20 dakikada hediye ettiği gollerle, Terim'in takımı zirvede kalmayı başardı” yorumunda bulundu.


MACAR BASINI: HAMİT'İN GECESİ

Macaristan'da yayınlanan gazeteler de Türkiye-Norveç maçına geniş yer ayırdı. Macar medyası maçla ilgili olarak, “Türkiye'nin şerefini Altıntop kurtardı”, “Altıntop-Norveç 2-2” diye başlıklar atarken, “Norveçliler tam sevinmek üzereyken, sahneye çıkan gurbetçi Altıntop, Ay-yıldızlıları kurtaran adam oldu” diye yazdı. NB1.hu isimli Macar medya kuruluşu ise, “Türkler son anda ayağa kalkmayı başardı”, “Altıntop, Terim ve öğrencilerini kurtardı” diye yazdı. Macar basını bu maçlardan sonra milli takımlarının gruptan çıkma şansının iyice zayıfladığı görüşünde birleşti.



17 yıl önce