|

O kupa artık bizim

CEV Denizbank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi şampiyonu Eczacıbaşı VitrA’nın orta oyuncuları Christiana Fürst ve Büşra Cansu, “O kupa bu kez gelecek” şeklinde Yeni Şafak’a yaptıkları açıklamada verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:35 - 8/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenen CEV Denizbank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde kupaya uzanan Eczacıbaşı VitrA'nın orta oyuncuları Christiana Fürst ve Büşra Cansu'yu Yeni Şafak olarak bir kez daha konuk ettik. “O kupa bu kez gelecek” şeklinde gazetemize iddialı konuşan ve verdikleri bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşayan ikiliden Fürst, hem Avrupa şampiyonu olmanın hem de şampiyonanın fair-play ödülünü almanın gururu içinde. Dörtlü Final'de yaşadığı duyguları paylaşan Alman oyuncu, “Şampiyonada birbirinden zorlu iki maç oynadık. Bizi en çok zorlayan VakıfBank oldu. Ancak kendilerini 3-1 yendikten sonra finalde Yamamay takımını yeneceğimizi düşündüm. Ve de düşündüğüm gibi de oldu. Türkiye'nin kupa koleksiyoneri Eczacıbaşı VitrA'nın müzesine Avrupa'nın en büyük kupasını getiren ekibin içinde yer almaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.,



BU TAKIM BU ŞAMPİYONLUĞU SONUNA KADAR HAK ETTİ



Eczabaşı VitrA'nın genç oyuncusu Büşra Cansu ise şampiyonada çok iyi maçlar çıkardıklarını ve kupayı hak ettiklerini belirterek, şimdi hedeflerinin Türkiye'deki iki kupayı da kazanmak olduğunu söyledi. 13 yaşında geldiği Eczacıbaşı VitrA ile Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmanın büyük mutluluğunu yaşadığını belirten Büşra, “Final maçları stresli geçer ama bizim tek yapmamız gerek kendi voleybolumuzu oynamaktı ve biz de bunu yaptık. Müzemizde eksik olan bir kupayı kazandırdığımız için çok büyük mutluluk duyuyorum. Şampiyonluğu sonuna kadar hakettiğimizi düşünüyorum. Bu kupanın alınmasında oyuncular kadar, yönetimimizden, teknik heyetimize, malzemecimizden, kulüp çalışanlarımıza kadar herkesin büyük bir emeği var. Herkes adeta bizim üzerimize titredi. Başarı için tüm kulüp kenetlendi” yorumunu yaptı.



Zirvede kalmak daha önemli


BÜŞRA: “Benim kariyerimde de bu kupa eksikti. Bunu tamamladığım için çok mutluyum. Avrupa'nın zirvesine çıktık. Bizden beklentiler ve sorumluluklarımızın da farkındayız. Türkiye'deki Süper Kupa ve lig şampiyonluğuyla İsviçre'de düzenlenecek Dünya Kulüpler Şampiyonası'ndaki kupalara da talibiz. Birlik olduğumuz zaman başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorum.”



Avrupa'nın en iyi ligi Türkiye'de


FÜRST: “Almanya'dan sonra İtalya'da da forma giydim. Ancak 5 yıldan beri Türkiye'de oynadığım için Türk voleybolunun özellikle de bayan voleybolunun yerinin ayrı olduğunu gördüm. Türk voleybolu şu anda Avrupa'nın en iyisi. Şampiyonlar Ligi kupasının 4 kez Türkiye'ye gelmesi bunun açık bir göstergesi. Bu yüzden 5 yıldan beri Türkiye'de büyük bir zevkle ve gururla voleybol oynuyorum.”




#Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi
#Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali
#Eczacıbaşı Vitra
9 yıl önce