|

O kupa bu kez gelince

Türkiye liglerinin şampiyonluk rekortmeni Eczacıbaşı VitrA, bu kez Avrupa arenasındaki kupa hasretine kilitlendi. Turuncu-beyazlılarda tek hedef; geçen yıl yenildikleri VakıfBank’ı geçerek önce finale çıkmak, sonra da 16 yıllık Avrupa kupası hasretine son vermek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:36 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Eczacıbaşı VitrA'nın orta oyuncuları Christiane Fürst ve Büşra Cansu, Polonya'da 4-5 Nisan tarihlerinde oynanacak CEV Denizbank Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali öncesi Yeni Şafak'a özel açıklamalar yaptı.



FÜRST: UZUN ZAMANDIR BU FİNALİ BEKLİYORUZ


Geçen yıl VakıfBank ile Azerbaycan'da yapılan Dörtlü Final'de Eczacıbaşı VitrA'ya rakip olan Alman oyuncu Fürst, bu kez eski takımına karşı mücadele edecek.



Sırasıyla oynadığı Dresdner, Scavolini Pesaro, Bergamo, F.Bahçe Acıbadem ve VakıfBank ile bir çok uluslararası şampiyonluk yaşayan 29 yaşındaki oyuncu, Alman milli takımıyla da bir çok defa derece aldı. Kariyerinde bir çok şampiyonluklar bulunmasına rağmen her maçın kendisini heyecanlandırdığını belirten Fürst, “3 sene formasını giydiğim eski takımıma karşı oynayacağım için heyecanlıyım. Eczacıbaş VitrA için bu kupanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Takımıma arkadaşlarımla birlikte bir Avrupa şampiyonluğu kazandırmaktan büyük mutluluk duyacağım. Eczacıbaşı VitrA'nın 1999 yılından beri Avrupa kupası hasreti var. Arkadaşlarımla birlikte bu hasrete son vermek istiyoruz. Tamamen Dörtlü Final'e odaklanmış durumdayım. Uzun zamandır bu anı ve final oynamayı bekliyorum. Her ne kadar ligdeki iki maçta da rakibimizi yenmiş olsak da Dörtlü Final'in havası başka olur."



BÜŞRA: KUPAYI HİÇ ALAMAMAK BİZİ MOTİVE EDİYOR


Eczacıbaşı VitrA'nın genç orta saha oyuncusu Büşra Cansu ise geçen sene Fürst ile rakip olduklarını şimdi aynı takımda turuncu-beyazlıların başarısı için mücadele ettiklerini belirterek, “İkimiz de Eczacıbaşı VitrA'nın Dörtlü Final'de finale çıkması için takım arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi ve ekledi: "Kazanan kupanın kulpunu tutacak. O takımın da biz olmasını istiyoruz. Bizi motive eden en büyük şey o kupayı hiç alamamak.”



Keşke finalde rakip olsaydık


BÜŞRA: "Geçen sene Azerbaycan'da Dörtlü Final'de rakibimize yenildik. Bu sene ise ligdeki 2 maçta da rakibimizi yendik. Ligde VakıfBank'a karşı oynadığımız maçlarda ne yaptığımız zaman işe yaradığını ya da hatalarımızı düşünmeliyiz. Eczacıbaşı VitrA 1999 yılında Avrupa şampiyonu olmuştu. 16 yıl sonra bunu dindirmek için mücadele edeceğiz. Kulübe 13 yaşımda geldim. 12 yıldır formasını giydiğim takımımın bu sene Avrupa şampiyonu olmasını çok istiyorum. A takım seviyesinde 3. kez Dörtlü Final oynayacağım. Vakıfbank için de bu kupanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Keşke finalde karşılaşabilseydik. Çünkü iki takım da Avrupa'nın en iyileri."



İki takım da birbirini tanıyor


FÜRST: "Takım olarak her geçen gün ivme kazandık. Ocak ayından sonra da artık takım oturduğu için oyuncular birbirini çok iyi tanıyor. Maç içinde adeta arkadaşımızın gözünün içine bakınca yapabileceği hamleyi seziyoruz. Polonya'da çok iyi bir voleybol atmosferi olacağını düşünüyorum. VakıfBank ile her şey mükemmel olduğu dönemde çok önemli başarılar kazandık ve benim için de unutulmaz zamanlardı. Bu Dörtlü Final de benim için çok önemli. Beklediğimizden çok daha farklı geçeceğini düşünüyorum. O gün gününde olan takım finale çıkar. Finale çıkan takımın da kupayı kazanacağını tahmin ediyorum.”



Ailem beni desteğe gelecek


Fürst: "Almanya ile Polonya birbirine sınır olduğu için ailem ve arkadaşlarım beni ve tabiî ki Eczacıbaşı VitrA'yı desteklemek için gelecek."



Tarihi yerleri geziyorum


Fürst: "Üniversitede tarih okudum. Dolasıyla gittiğim şehirlerin tarihi ve turistik yerlerini dolaşıyorum. 5 yıldır İstanbul'da olduğum için yoğun maç programından fırsat buldukça Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un tarihi ve turistik bir çok yerini dolaşıyorm. Almanya'dan ailem ve arkadaşlarım geldiği zaman da onları gezdiriyorum."



Alman disiplinini gençken öğretiyorlar


Fürst: "Alman disiplinini gençken bize öğretiyorlar. Kurallarla yaşamak daha genç yaşlardeyken hayatımızın içine giriyor ve yerleşiyor. Bazen benim de yaşadığım şehirde olduğu gibi eleştiri altında da yaşayabiliyorsunuz. Tüm bunlar sizin belli bir disiplin altında yaşantınızı sürdürmek için yapılıyor."



13 yaşından beri bu ailenin kızıyım


BÜŞRA: "Uzun zamandır Eczacıbaşı VitrA Kulübü'nün içindeyim. 13 yaşından beri buradayım. Bu aile içinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Eczacıbaşı VitrA ile bir gönül bağım var. Buranın çocuğu gibi hissediyorum kendimi. Ailenin bir parçası, bir evin kızı gibi hissediyorum."



Arkadaşlık bitecek!


BÜŞRA: "Bu aralar maça konsantre olmak istediğimiz için VakıfBank'taki arkadaşlarımızla görüşmüyor, Dörtlü Final'i konuşmuyoruz. Bir çoğuyla arkadaşız ama salona çıkınca o arkadaşlık bir süreliğine sona erecek."



#VakıfBank
#Eczacıbaşı VitrA
#voleybol
9 yıl önce