|

Rotasyon için sağ bek

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, ligin 16 haftalık bölümünden dersler çıkararak ikinci yarıda daha başarılı olmak istediklerini söyledi. Albayrak, Serdar Kurtuluş ile rotasyonda yer alabilecek bir sağ bek arayışı içinde olduklarını dile getirdi.

Yeni Şafak
13:52 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 12:07 - 13/01/2015 Salı
AA
Spor
Spor
Albayrak, yaptığı açıklamada, sezonun ilk bölümünde yoğun bir maç trafiği içinde olduklarını ve verilen arayla dinlenme fırsatı bulduklarını ifade etti.


"Devre arası iyi bir zamanda geldi" diyen siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Güzel bir fırsat oldu. Oyuncularımız dinlenme fırsatı buldu. Hazırlıklara başlıyoruz. İkinci yarı hazırlıklarını iyi değerlendirip hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz" dedi.


İlk yarıyı değerlendiren Albayrak, maç yoğunluğunun yanı sıra sakatlıkların ve kırmızı kartların kendilerini etkilediğini dile getirdi.


Yaşanan olumsuzluklara rağmen derbi maçlar dışında iyi iş çıkardıklarını belirten Metin Albayrak, şunları söyledi:


"Derbilerde hiç hesap etmediğimiz yenilgiler oldu. İlk yarı bilançosunu çıkardığımızda Fenerbahçe'den 2,5, Galatasaray'dan da 1,5 kat fazla maç yapmışız. Üç kulvarda birden oynamaktan dolayı yorgun düştük. Farklı statlarda oynamanın etkisi olmadı. Deplasmanda daha fazla puan topladık. Maç yoğunluğu daha fazla etkili oldu. Ön elemelerden Avrupa serüveni başladı. Feyenoord, Arsenal derken bu kulvarda da maç trafiğini fazla yaşadık."

"Kaybedilmiş bir şey yok"


Yaşadıkları bir olumsuzluğun da öngörmedikleri kırmızı kartlar olduğunu kaydeden Albayrak, ilk bölümdeki hatalardan ders çıkararak daha iyisi için mücadele vereceklerini söyledi.


Şu anda kaybedilmiş bir şeyin olmadığını vurgulayan Metin Albayrak, "Önemli olan geride bıraktığımız şeylerden ders alıp bir yol haritası çıkararak daha iyisini yapmak. Fenerbahçe ile aramızda bir puan var. Galatasaray ile de aynı puandayız. Derbilerde kendi sahamızda kaybettiğimiz gibi dış sahada da yenebilecek güçteyiz" ifadelerini kullandı.


Rotasyon için sağ bek


Albayrak, Serdar Kurtuluş ile rotasyonda yer alabilecek bir sağ bek arayışı içinde olduklarını dile getirdi.


Bazı mevkilerde alternatifli bir kadroya sahip olmalarına rağmen sağ bekte Serdar'ın tek kaldığına dikkati çeken Albayrak, şöyle konuştu:


"Görüştüğümüz oyuncular var. Sağ bekte rotasyon sıkıntısı bulunuyor. Serdar'ın ortaya koyduğu performanstan memnunuz ama yoğun maç programında onu dinlendirme fırsatı olmadı. Diğer mevkilerde Slaven Bilic, oyuncuları dinlendirerek oynatabiliyor. Sol bekte İsmail-Motta rotasyonu var ama sağ bekte bu olmadı. Hep Serdar oynadı. O pozisyona alternatif arıyoruz. Amacımız bu oyuncuyu devre arası kampına yetiştirmek."
#Futbol
#SÜPERLİG
#Spor Toto Süper Lig
#Metin Albayrak
#Beşiktaş
#Serdar Kurtuluş
#Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak
#rotasyon
9 yıl önce