|

Rüya bitti

G.Saray zaferinin ardından İspanyol Rivas mücadelesine çıkan Kraliçeler, son çeyrekte müthiş bir geri dönüş yaptı, bitime saniyeler kala hücumdaki top kaybı hayalleri yıktı. Yarın UMMC ile üçüncülük için parkeye çıkılacak

00:00 - 31/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 04:03 - 31/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Rüya bitti
Rüya bitti

Euroleague'de yaptığı 16 maçta da rakiplerini dize getiren F.Bahçe'nin Kraliçeleri, dün akşam aldığı bir yenilgiyle namağlup unvanının yanı sıra final oynama şansını da yitirdi. Sarı-lacivertliler, İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali A Grubu 3. ve son maçında İspanya'nın Rivas Ecopolis ekibine 74-70'lik skorla boyun eğdi. Grubunu ikinci sırada tamamladı. Rivas Ecopolis ise adını finale yazdırdı. Fenerbahçe, yarın UMMC Ekaterinburg ile üçüncülük için kapışacak. Maça gelince, Fener, ilk periyodu 22-15, devreyi de 42-37 kaybetti. Jones'u durduramayınca bir ara 14 sayı fark yedi. Final periyoduna 58-46 giren F.Bahçe, müthiş bir geri dönüş yaptı. Bitime 46 saniye kala, Birsel'le farkı 1 sayıya (70-71) indirirken, İspanyol ekibi, Aguilar faul atışıyla skoru 70-72 yaptı. Son hücumda Matovic topu kaptırınca hayaller yıkıldı. Maç da 74-70 bitti.


Gözyaşı vardı

Avrupa Ligi'nde final oynayan ilk Türk takımı olma şansını kaybeden Kraliçeler, karşılaşma sonunda büyük üzüntü yaşadı. Maçın sona ermesiyle adeta yakılan sarı-lacivertli oyuncular dan bazıları gözyaşlarını tutamadı.


Tribünler boş kaldı

Sarı-lacivertli taraftarlar, dünkü maçta tribünleri boş bıraktı. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleyi az sayıda taraftar destekledi. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Özdemir, Ali Koç, Cihan Kamer, Semih Özsoy ve Ünal Uzun ile Teknik Direktör Aykut Kocaman da karşılaşmayı izledi. Bu arada Galatasaray maçında sakatlanan Penny Taylor, forma giymedi. Sol dizinde kısmi yırtık tespit edilen Taylor'un, yarınki karşılaşmada da oynayamayacağı bildirildi.


Aslan Kızlar 50 taraftarıyla galip

Galatasaray'ın bayan basketçileri, son maçında güldü. Sarı-kırmızılılar, FIBA Avrupa Ligi Sekizli Finali A Grubu 3. ve son maçında, İtalya'nın Beretta Famila takımını 80-71 yendi. Bu sonuçla grubu 3. sırada bitirdi. Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmaya ilgi göstermedi. İlk iki maçını kaybeden Aslan'ı sadece 50 kadar taraftarı izlemeye geldi.



12 yıl önce