|

RÜYA DEĞİL GERÇEK

İkinci kez katıldığımız finallerde ilk golü İtalya'ya atan ve ilk puanı İsveç'ten alan Ay-Yıldızlı ekibimiz, Avrupa'nın 8 devi arasına Belçika'yı yenerek ulaştı

.
00:00 - 20/06/2000 Salı
Güncelleme: 12:41 - 14/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
RÜYA DEĞİL GERÇEK
RÜYA DEĞİL GERÇEK
BELÇİKA'YI DEVİREN MİLLİLERİMİZ, TARİHİNDE İLK KEZ ÇEYREK FİNALE KALDI
ALTIN KAFA: HAKAN

Belçika karşısında ilk dakikalarda itibaren üstün oynayan Millilerimiz her iki yarıda Hakan'ın attığı gollerle galibiyete ulaştı. Milli forma altında 8 maç sonra golle tanışan Hakan, Ay-Yıldızlı forma altında da 28. golüne ulaştı. Golcü futbolcu, Belçika maçında attığı 2 golle Milli Takımı da tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselmesinde de büyük rol oynadı.

RÜŞTÜ: GEÇİT VERMEDİ

Rüştü, Belçika maçında galip götürdüğümüz dakikalarda kalemizde yaşanan tehlikeli ataklara tek başına karşı koydu. Milli kaleci Belçika forvetinden E.Mpenza ve Nilis gibi etkili futbolcuların gol girişimlerine kalesinde devleşerek tek başına durdu. Milli kaleci kalesindeki bu kurtarışlarıyla Ay-Yıldızlı ekibimizin çeyrek finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

YENİ RAKİP: PORTEKİZ

Ay-Yıldızlı ekibimiz son maçında Belçika'yı hem de kendi sahasında devirerek adını çeyrek finale yazdırarak büyük bir başarıya imza attı. Millilerimiz, 24 Haziran'da oynanacak çeyrek final maçında A Grubunda liderliği büyük ölçüde garantileyen Portekiz ile yarı finale yükselmek için mücadele edecek.

STAT: Kral Baudouin

HAKEMLER: Kim Milton Nielsen *** (Danimarka) (Dk.41Günter Benko *** (Avusturya), Jens Larsen *** (Danimarka), Nicolae Grigorescu *** (Romanya)

BELÇİKA: De Wilde *, Deflandre *, Valgaeren **, Staelens **, Vanderhaeghe **, Wilmots *, Goor **, E.Mpenza **, Hendirk **, Werheyen **(Dk.63 Strupar ) Kerckhoven **, Nilis ** (Dk.77 Dilde *)

TÜRKİYE: Rüştü *****, Fatih *****, Alpay *****, Ogün *****, Tayfun *****, Okan ***** (Dk.77 Ergün *****), Suat *****, Tugay ***** (Dk.37 Tayfur *****) Abdullah *****, Hakan Şükür *****, Arif ***** (Dk.86 Osman *****)

GOLLER: Dk. +45 ve 69 Hakan Şükür

SARI KARTLAR: Vanderhaeghe, E.Mpenza

KIRMIZI KART: Dk. 84 De Wilde

24 yıl önce