|

Şerazim'e talip var!

NBA seçmelerine katılan Şerazim'e Franklin Marshall Üniversitesi talip oldu.

00:00 - 2/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 17:18 - 2/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Şerazim'e talip var!
Şerazim'e talip var!

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Yıldız Erkek Basketbol Takımında forma giyen ve Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) yükselme kampına katılan Şerazim Cucuboğa'ya Franklin Marshall Üniversitesi teklifte bulundu.

Bağlar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da 2 Temmuz 2010 tarihinde yapılan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden basketbolcuların katıldığı seçmelerde, Türkiye'den NBA yükselme kampına katılmaya hak kazanan Diyarbakırlı Şerazim Cucuboğa'ya ABD'de katıldığı kampta teklif geldiği bildirildi.

Franklin Marshlall Üniversitesi'nden gelen teklifin NBA ligi için önemli bir basamak olarak görüldüğü belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

'Amerika'yı basketbolun beşiği olarak görüyoruz. Amerika'daki takımlara birebir katılım sağlamak başlı başına bir başarıdır. Sporcumuzun basketbolun beşiği Amerika'da seçilmiş olması, bizi gururlandırdı. Amerika'daki sayılı bir üniversiteden de böyle bir teklif gelmesi bizi ayrıca mutlu etti. Diyarbakır'dan Amerika'nın basketbol ligine giden ilk Doğulu gencimiz Şerazim arkadaşımızdır. Artık sıra diğer gençlerimizde. Bundan sonra misyonumuz daha büyük ve daha ileriye gitmektir.'


14 yıl önce