|

Terim'in zor seçimi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'da mücadele edecek 23 kişilik kadroyu bugün saat 24.00'e kadar UEFA'ya bildirmesi gerekiyor. İlk etapta 31 kişilik kadro açıklayan tecrübeli teknik adamın hangi isimleri dışarıda bırakacağı merakla bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Tuesday
Güncelleme: 03:22 - 31/05/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek takımlar, 23 kişilik kadrolarını bugün saat 24.00'e kadar belirlemesi gerekiyor. EURO 2016 için ilk etapta 31 kişilik kadro belirleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in hangi o

yuncuları dışarıda bırakacağı merakla bekleniyor. Tecrübeli teknik adamın 1'i kaleci olmak üzere 8 ismi kadrodan çıkarması gerekiyor.



EMRE MOR ZORLAŞTIRDI


Milli takıma ısınması ve arkadaşlarıyla kaynaşması için kadroya ilk kez davet ettiği 18 yaşındaki Emre Mor'un Karadağ karşısındaki başarılı performansı Fatih Terim'in işini bir kat daha zorlaştırdı. İlk etapta kadrodan çıkarılması düşünülen gurbetçi oyuncunun, kalitesi Terim'i ikilemde bıraktı. Çabukluğu ve hızlı karar verebilme özellikleriyle sıradışı bir oyuncu olan Emre'nin EURO 2016'ya götürülmesi sürpriz olmayacak. Türkiye Futbol Direktörü Terim de, maç sonunda yaptığı açıklamada 'götürebilirim' mesajı verdi.



ALİ VE SERDAR EN ZAYIF HALKA


Kaleci Ali Şaşal ile sakatlığı nedeniyle en az 3 hafta iyileşme süreci olan Serdar Aziz'in kadrodan çıkarılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Stoper, orta saha ve kanat oyuncuları konsunda yapılacak tercihler oldukça kritik. Fatih Terim'in buralarda nasıl bir tercihte bulunacağı büyük merak konusu. Bugün belirlenecek kadroda bundan sonra UEFA'nın onayıyla sadece bir değişiklik yapılabilecek. Ciddi bir sakatlık durumunda doktor raporlarının UEFA'nın da kabulü halinde 1 futbolcu, o ülkeden EURO 2016'da oynayacağı ilk karşılaşmadan 48 saat önce değiştirilebilecek. Bunun dışında kadrolarda her hangi bir değişiklik yapılmasına izin verilmiyor.



Emre Mor'a tam not



Alper Tunga Albayrak/ Yeni Şafak

: Maç adına konuşulmaya en değer şey Emre Mor'un kumaşını göstermesiydi. Konuşmak için oldukça erken ama Emre, milli takımımız adına önemli bir kazanım olabilir.


Metin Tekin/ Sabah

: Futbolcuya bakışımda çabukluk çok önemli bir kriterdir. Emre buna sahip bir oyuncu, bunu gördüm. Oyun aklının da belli bir seviyede olduğu izlenimini verdi.


Levent Tüzemen / Sabah

: Emre girdikten sonra Milli Takım'ın şekli değişti. Çabukluğu, oyun zekası, çalım becerisi ve yüksek tekniğiyle göz kamaştırdı.


Bilal Meşe/ Milliyet

: Kumaşı iyi, yetenekli, topla çabuk ve teknik... Fransa kadrosunu zorlayacak yenilerin başında geliyor.


Ömer Güvenç / Vatan

: Top tekniği, oyun zekası, çabuk düşünüp çabuk oynaması, daha top ayağına gelmeden ne yapacağına karar vermesi...


Atilla Türker / Habertürk

: Emre Mor gibi olağanüstü bir yeteneği hayranlıkla izledik.



Slovenya hazırlığı başladı






A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdü. Antalya'nın Belek beldesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki antrenmanda, milli futbolcular ilk bölümde salonda kondisyon çalışması yaptı. Daha sonra sahaya çıkan ay-yıldızlılar,hedefli pas çalışması ve sınırlı alanda grup taktiğine yönelik çift kale maç oynayarak antrenmanı bitirdi. Karadağ maçından önce yapılan son antrenmanda yer almayan Gökhan Gönal çalışmalara başlarken, tedavisi süren Serdar Aziz ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı. 3 Haziran'a kadar Antalya'da kamp çalışmalarını sürdürecek A Milliler, 5 Haziran pazar günü oynayacağı son hazırlık maçı için Cuma günü Antalya'dan Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya gidecek.



UEFA: Sıradaki Messi, Emre mi!


Karadağ maçındaki başarılı performansla dikkat çeken Emre Mor, UEFA'nın resmi EURO2016 hesabına da konu oldu. Hızı ve tekniğiyle dikkat çeken Emre için UEFA ''Sıradaki Messi Emre Mor mu?'' ifadelerini kullandı. Diğer yandan Emre Mor'u transfer etmek için Beşiktaş ve F.Bahçe ile birlikte B.Dortmund'un devrede olduğu biliniyor.





#Fatih Terim
#Avrupa Futbol Şampiyonası
#A Milli Futbol
8 years ago