|

Tur'da zafer bir kez daha Cavendish'in

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü etabını, Omega Pharma-Quick Step takımından Mark Cavendish kazandı. Britanyalı sporcu böylece üçüncü etap birinciliğini aldı ancak turkuaz mayoyu ele geçiremedi.

Aa
00:00 - 30/04/2014 الأربعاء
Güncelleme: 18:28 - 30/04/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Tur'da zafer bir kez daha Cavendish'in
Tur'da zafer bir kez daha Cavendish'in

Turun dördüncü etabı olan ve 20 takımdan 146 sporcunun mücadele ettiği 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabınının galibi, sprint finişiyle belirlendi.

Cavendish, Lampre-Merida takımından Ariel Richeze ve takım arkadaşı Mark Renshaw ile girdiği mücadeleyi 3 saat 14 dakika 23 saniyelik derecesiyle kazanarak, turdaki üçüncü etap birinciliği elde etti. Yarışta ikinci Richeze, üçüncü ise Renshaw oldu.

Ferdi genel sıralamada ise Cofidis Solutions Credits takımından Rein Taaramae, 16 saat 54 dakikalık süresiyle ilk sırada yer alarak yarın yapılacak yarışta genel klasman liderine verilen 'turkuaz mayo'yu bir kez daha giymeye hak kazandı. Taaramae'yi Orica GreenEDGE takımından Adam Yates ve Cofidis Solutions Credits takımından Romain Hardy takip ediyor.

Yeşil mayo da Cavendish'in

Cavendish, en iyi sprinter sıralamasında da ilk sırada yer aldı ve yarın koşulacak Marmaris-Bodrum (Turgutreis) etabında 'yeşil mayo'nun sahibi oldu.

En iyi tırmanışçıya verilen 'kırmızı mayo' klasmanının zirvesinde Cofidis Solutions Credits takımından Rein Taaramae yer aldı ancak prosedür gereği 'kırmızı mayo'yu, klasmanda ikinci sırada bulunan Unitedhealthcare Presented By Maxxis takımından Davide Franttini giyecek.

Türkiye Güzellikleri klasmanında (Caretta Caretta) ilk sırayı Neri Sottoli takımından Andrea Fedi elde etmesine karşın, klasmandaki liderliğini sürdüren aynı takımdan Mattia Pozzo, yarınki yarışta da "beyaz mayo"yu giyecek.

Kilometre yeniden hesaplandı

Turun 53. kilometresindeki Göcek Tüneli'nde 35 sporcunun karıştığı bir kaza yaşandı. Yarış, bir süreliğine durdurulurken, sağlık ekipleri 19 sporcuya müdahale etti. 132 kilometrelik etap 4 kilometre kısaltılarak 128 kilometre üzerinden hesaplanırken, Ortaca mevkiinden start yeniden verildi. Bu nedenle yarış, tahmin edilen süreden yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak tamamlandı.

Tur, yarın düzenlenecek 183 kilometrelik Marmaris-Bodrum (Turgutreis) etabıyla devam edecek.

٪d سنوات قبل