|

Türkiye bu fotoğrafı iyi okumalı

Avusturya kampında, aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarınında bulunduğu gruplar tarafından karşılanan ve kamp süresince desteklenen Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu, “Umuyorumki bu tutum Türkiye’de de iyi algılanır ve verilen fotoğraf, okunması gerektiği gibi iyi bir düşünceyle okunur” derken, teknik direktör Ünal Karaman ise, “Türkiye’de de bu görüntüleri görmek bizleri mutlu eder” ifadelerini kullandı.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 28/07/2019 Pazar
Güncelleme: 08:48 - 28/07/2019 Pazar
Yeni Şafak
Ünal Karaman, Ali Kemal Yazıcı ve Ahmet Ağaoğlu
Ünal Karaman, Ali Kemal Yazıcı ve Ahmet Ağaoğlu

Yeni sezon hazırlıklarını yapmak için Avusturya’ya gelen Trabzonspor’u Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının karşılaması ve hazırlık maçlarında destek vermesi, Trabzonspor camiasında mutluluk yaşattı. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Ünal Karaman, bu dostluğun Türkiye’de de olması gerektiğini belirterek, gurbetçilerin verdiği mesajın örnek alınması gerektiğini savundu.


Ağaoğlu takdir etti

Karşılaşmaları taraftarlar arasında izleyen Ahmet Ağaoğlu ile fotoğraf çektiren ve yakın ilgi gösteren Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının yaklaşımı Ağaoğlu’nu mutlu ederken, karşılaşmalar farklı formalara rağmen bir anda Türkiye’nin ortak paydası haline geldi. Bu dostluk gösterisinin bordo-mavili kafilede memnunlukla karşılandığını söyleyen Ahmet Ağaoğlu, “Yıllardır futbolun ülke barışına ve dostluk ilişkisine katkı sağlayacağını söyledik. Bu doğrultuda söylemlerimizin altı dolmuş oldu. Umuyorumki gurbetçilerin sergilediği bu tutum, Türkiye’de de iyi algılanır ve verilen fotoğraf, okunması gerekildiği gibi iyi bir düşünceyle okunur” dedi.


Karaman mutlu oldu

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, gurbetçilerin hiçbir talebini geri çevirmezken, farklı takım taraftarı olsa da gurbettiki insanların Türkiye ve Türk bayrağı altında birlik ve bütünlüğünü her zaman gösterdiğini söyledi. Avusturya’da sergilenen bu tablonun Türkiye’de de iyi algılanması gerektiğinin altını çizen Karaman, “Biz bir bütünüz. Ülkenin birliği ve dirliği adına bir arada olabiliyorsak futbolda ayrışmamız söz konusu olamaz. Bunlar çök önemli davranışlar. Gurbetçilerin bu sağduyuyla hareketi ve sahiplenme duygusu layıkıyla algılanmalı. Farklı takımları tutuyor olmamız bizim ayrışmamıza neden olmamalı. Bu nedenle Avusturya’da sergilenen bu tablo bizim için mutluluk verici. Türkiye’de de farklı formalar giyen taraftarları bir arada görmek isteriz” diye konuştu.

#Trabzonspor
#Ahmet Ağaoğlu
#Ünal Karaman
5 yıl önce