|

UEFA kulüplerin kasasını dolduracak

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde önümüzdeki 3 sezon uygulanacak parasal dağıtım sistemi belirlendi. Avrupa futbolunun iki önemli organizasyonunda gelirlerde önemli artışa gidilirken Şampiyonlar Ligi şampiyonunun kasasına 54.5 milyon Euro’ya kadar varan paralar girecek

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:51 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yapacağı parasal dağıtım sisteminde yeni değişikliklere gitti. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre 2015-2018 yılları arasındaki sistem, kulüplere daha fazla kazanç sağlayacak. Yeni sistemde parasal dağılım, tek bir havuz üzerinden yapılacak. Mevcut sistemde hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de UEFA Avrupa Ligi'nde gelirler her organizasyonun kendi havuzundan kulüplere dağıtılıyordu. Bu sistemle birlikte ayrıca televizyon gelirlerinde de artış bekleniyor.


Yeni sistemle birlikte genel anlamda yüzde 50'lere yaklaşan bir kazanç artışı söz konusu. Örneğin Şampiyonlar Ligi'nde 8.6 milyon Euro olan gruplara ayak bastı parası yeni dönemde 12 milyon Euro olacak. 1 milyon Euro olan galibiyet parası ise 1.5 milyon Euro'ya çıkartıldı. UEFA Avrupa Ligi'nde de aynı artış söz konusu.



UEFA Süper Kupası'nı kazanan takım 4 milyon Euro, ikinci olan takım da 3 milyon Euro kazanacak. Avrupa Ligi'ne katılacak takımlar 152.4 milyon Euro pazarlama havuzundan da pay alacak.


#Avrupa Ligi
#uefa
#uef upsı
#Şampiyonlar Ligi
9 yıl önce