|

Ümit Özat'tan 6-0 itirafı

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Özat,6 Kasım 2002'de Galatasaray'la oynadıkları maçla ilgili dikkat çeken bir itirafta bulundu. Özat, "Keşke Galatasaray'ı 6-0 yenmeseydik de Şampiyonlar Ligine gitseydik" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
09:17 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:34 - 11/04/2019 Perşembe
Fenerbahçe, 2002-03 sezonunun 6. haftasında Galatasaray'ı 6-0 mağlup etmişti.
Fenerbahçe, 2002-03 sezonunun 6. haftasında Galatasaray'ı 6-0 mağlup etmişti.

Şu an boşta olan teknik direktör Ümit Özat Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı elde ettiği en farklı galibiyet olarak tarihe geçen 6-0'lık maçla ilgili A Spor'da çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.


Tarihe geçen maçın skorunu tayin eden golü atan Özat, "Biz o zaman ligi 6. bitirdik. Keşke Galatasaray'ı 6-0 yenmeseydik de Şampiyonlar Ligine gitseydik" dedi.

41 yaşındaki teknik adam Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı Kadıköy'deki galibiyet serisi ile ilgili de şu açıklamayı yaptı;

  • "Galatasaray hangi kadroyla çıkarsa çıksın Kadıköy'de şansı olduğunu düşünmüyorum galibiyet adına. Kadıköy'deki maçlarda Fenerbahçe isterse sonuncu olsun o maçların havası farklıdır. Bu seri elbet bir gün bozulacak mı? Bozulacaktır illaki. Fenerbahçe hangi durumda olursa olsun o ölçü değil. O maçın ciddiyeti daha fazla olur. Geride kalan 8 maçı Galatasaray-Fenerbahçe birbiriyle oynasaydı belki Fenerbahçe liderdi."

Tarihe geçen 6-0'lık maç

Süper Lig 2002-03 sezonunun 6. haftasında, 6 Kasım 2002 tarihinde Şükrü Saracoğlu Stadyumunda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maç, 6-0 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle sona ermişti. Mustafa Çulcu'nun yönettiği müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihinde Galatasaray'a karşı elde ettiği en farklı galibiyet olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe'nin gollerini, Tuncay Şanlı, Ariel Ortega, Serhat Akın (2), Ceyhun Eriş ve Ümit Özat kaydetti. Maçtan sonra Serhat Akın'ın söylediği, “Taraftar 5 istedi 6 oldu, 10 istedi zaman yetmedi" sözleri de maç kadar hafızalara kazındı.


#Fenerbahçe
#Ümit Özat
#Galatasaray
5 yıl önce