|

Apex Legends durdurulamıyor: 7 günde 25 milyon oyuncu

Milyonlarca oyuncusu olan PUBG ve Fortnite’a rakip olarak gelen Apex Legends, bir haftada 25 milyon oyuncuya ulaştı. Battle Royale tarzı oyunlar arasında bu kadar hızlı bir yükseliş uzun süredir görülmemişti.

Yeni Şafak
10:42 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 10:47 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Apex Legends piyasaya çıktığı gibi diğer Battle Royale tarzı oyunlar için tehlike oluşturdu.
Apex Legends piyasaya çıktığı gibi diğer Battle Royale tarzı oyunlar için tehlike oluşturdu.

PC platformunda ücretsiz olarak oynanabilen Battle Royale oyunlar arasında yer alan ve duyurulduktan hemen sonra piyasaya çıkan Apex Legends durdurulamıyor. Dünyanın her yerinden oyuncular hızla Apex Legends indirmeye başladı.

Titanfall’ın yapımcısı olan Respawn, oyunun 25 milyon oyuncu barajını geçtiğini bir bildiriyle paylaştı. Apex Legends, 1 milyon barajını 8 saatte aşmıştı. Bir gün içinde oyuna giren maksimum oyuncu sayısıysa 2.5 milyona ulaştı.


Oyunun yapımcı firması daha şimdiden oyunla ilgili etkinliklere başlıyor. 12-19 şubat tarihlerinde bir Apex Legends turnuvası takvime eklendi. Twitch’in en çok takipçiye sahip 48 yayıncısı arasında bir turnuva düzenlenecek.


PUBG ve Fortnite’ın pabucunu dama attı

Apex Legends, ücretsiz olarak yayınlandığı için oyuncu sayısındaki bu hızlı yükseliş, PUBG ve Fortnite için tehlikeli görünüyor. Ayrıca ücretsiz olan Fortnite’a göre çok büyük bir hızla büyüyor. Fortnite’ın piyasaya çıktıktan 2 hafta sonra ulaştığı oyuncu sayısına 3 günde ulaşan Apex Legends yeni rekorlar kırabilir.

#Apex Legends
#PUBG
#Fortnite
#Oyun
5 yıl önce