|

Donald Trump teknolojinin liderleriyle görüşecek

ABD’nin yeni başkanı koltuğuna oturmadan, görüşmeler yapmaya devam ediyor. Donalt Trump’ın 14 Aralık’ta teknoloji sektörünün liderleriyle New York’ta bir araya geleceği açıklandı.

Yeni Şafak
14:36 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:39 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

USA Today'de yer alan

göre, teknoloji liderlerine davetiyeler gönderildi. Davetiyelerde Trump'ın özel kalem müdürü Reince Preibus, damadı Jared Kushner ve geçiş ekibi üyesi Peter Thiel'ın imzaları bulunuyor. Silikon Vadisi'nin önde gelen yatırımcılarından ve girişimcilerinden olan Thiel, aynı zamanda Facebook'un yönetim kurulu üyeleri arasında bulunuyor. Toplantıya kimlerin davet edildiği tam olarak bilinmiyor.



Donald Trump

, seçim öncesi verdiği demeçlerde teknoloji şirketlerini pek de memnun edecek açıklamalarda bulunmamıştı. Örneğin Apple'ın yurt dışında telefon üretmesini eleştiren yeni ABD Başkanı, şirketin San Bernardino cinayeti zanlısına ait iPhone'un kilidini kırmamasına da karşı çıkmıştı.



Yeni ABD Başkanı'nın gizlilik ve güvenlik konusundaki açıklamaları, Internet Archive gibi organizasyonları da yedeklerini ABD dışına taşımaya itmişti. Seçim öncesi yaşanan bu açıklamalar ve gelişmeler, seçim sonrası da benzer şekilde devam edecek mi bilinmiyor. Fakat Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO'su Jeff Bezos, Trump ile çalışma konusundaki isteklerini dile getirmişlerdi. Bu yüzden, söz konusu görüşmenin sektör ile başkan arasındaki buzları eritebileceği yorumları yapılıyor. Davetiye de ismi bulunan Peter Thiel'in teknoloji dünyası ve Trump arasında arabuluculuk görevini üstlenmesi bekleniyor. Thiel, seçim dönemi boyunca teknoloji dünyası içerisinde Trump'ı destekleyen nadir insanlardan biriydi.










#Donald Trump
#Teknoloji
#Peter Thiel
#Teknoloji Şirketleri
7 yıl önce