|

Gök taşı düştü mü düşürüldü mü?

Dün akşam saatlerinde meydana gelen gök taşı yağmuru, Türkiye'nin birçok şehrinde görüldü. Doğu Karadeniz'de özellikle Trabzon ve Artvin illerinde gözlemlenen gök taşı, sosyal medya kullanıcıların da kameralarına yakalandı. Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan ve Ardahan'da görüldüğü anlaşılan gök taşı ile ilgili değerlendirme yapan Stratejist Abdullah Çiftçi ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, konuyu farklı bir şekilde ele aldı. Çiftçi, gök taşının NASA tarafından tarafından bilinçli olarak yağdırıldığını iddia ederken Ağar, "Açıkcası başka bir şey olduğunu düşünüyorum. Gök taşı neden gökte patlasın? Havada patlayan, paralanan stratejik seviye “ihtiraklı” bir mühimmata benziyor" dedi.

10:22 - 28/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 15:48 - 28/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye'de dün akşam saatlerinde gözlemelenen gök taşı düşme anına dair bir kesit.
Türkiye'de dün akşam saatlerinde gözlemelenen gök taşı düşme anına dair bir kesit.

Dün akşam saatlerinde düşen gök taşı görüntüleri hala sosyal medyada en çok konuşulan olayların başında geliyor. Trabzon, Artvin ve Erzurum gibi birçok şehirde yaşayan vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntüler sonrası Trabzon Emniyeti harekete geçmiş, gelen ihbarları inceledi.

Olayın Elon Musk'a ait Spacex'in uzaya gönderileceği bir gecede yaşanması da dikkat çeken başka bir nokta oldu. Hava muhalefeti nedeniyle uzaya fırlatılamasa da akıllara Starlink uydularının uzaya gönderilmesi esnasında yaşanları hatırlattı.

Starlink uyduları, uzaya fırlatıldığında da Türkiye'den görülmüştü.

Dün akşam yaşanan olaya dair ise çarpıcı değerlendirmeler Stratejist Abdullah Çiftçi ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'dan geldi.

NASA gök taşının yönüne değiştirmek istedi?

Gök taşlarının NASA tarafından bilinçli bir şekilde yağdırıldığını iddia eden Çiftçi, "Arkadaşlar, gökten düşen gök taşı mı bir uydu mu yoksa füze parçaları mı, henüz bilmiyoruz ama NASA DART isimli projesinde, füze ile gök taşının yönünü değiştirmek için çalışıyor. Bunun anlamı gök taşı istediği koordinatlara yağdırabilme çalışmasıdır" ifadelerini kullandı.


Gök taşı neden gökte patlasın?

Konu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Ağar da "Bu akşam 20.30 sularında Erzurum, Ardahan, Oltu, Malazgirt, Artvin, Trabzon ve Ardahan'dan "Gökyüzünde büyük bir patlama, geceyi gündüze çevirme ve geridinde küçük bir duman bulutu bırakma şeklinde gözlenene olaya dair" gök taşı iddiaları var ama gök taşı neden gökte patlasın?" paylaşımında bulundu.


Ağar, yaptığı ikinci paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı:

"Açıkcası başka bir şey olduğunu düşünüyorum.

-Havada patlayan, paralanan stratejik seviye “ihtiraklı” bir mühimmata benziyor.

-Daha önce bazı seyrüsefer füzelerin hava sahamızdan geçerken düştüğünü, paralandığını da görmüştük. (Mümkün)

-Askeri uçak yedek yakıt tankları? (Mümkün)"


#Gök taşı
#NASA
#NASA DART
#Elon Musk
#Spacex
#Starlink
#Starlink uyduları
#Uzay
4 yıl önce