|

Google Play Store’da kötü uygulamalara yer yok

Google, kullanıcıların daha iyi bir Android deneyimi yaşaması için milyonlarca uygulamanın yer aldığı Google Play’de çok ciddi kararlar aldı. Güvenlik denetimlerine ağırlık veren Google, bazı uygulamalar da kısıtlama getirdi. Özellikle kripto para madenciliği yapan uygulamaları hedefine alan Google, uygulamala geliştiricilerini zorlayacak gibi görünüyor. İşte Google’ın aldığı o kararlar haberimizde.

Yeni Şafak
11:41 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:46 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Google Play Store
Google Play Store

Google, yeni aldığı bir kararla kullanıcıların güvenliği tehlikeye atabilecek uygulamalara kısıtlama getirdi. Milyonlarca uygulamanın yer aldığı Google Play’de artık kripto para madenciliği yapan ve çocuklara yönelik şiddet içeren uygulamalara yer verilmeyecek.

Google Play Geliştirici Politika Merkezinden yapılan açıklamaya göre kısıtlama getirilecek uygulamalar şunlar: müstehcen içerik, nefret dolu konuşmaların yapıldığı uygulamalar, şiddet, terör amaçlı içerik, zorbalık ve taciz, kripto para madenciliği yapan uygulamalar kısıtlanacak.

Reklam içerikli uygulamalar da kaldırılıyor

Bunların dışında, kullanıcıları reklama boğan uygulamalara da kısıtlama geliyor. Kullanıcıların bilgilerini çalmak amaçlı geliştirilen bu tarz uygulamalara karşı alınan bu önlemler birçok Android kullanıcısına rahat bir nefes aldıracak gibi görünüyor.

#Google Play Store
#Android
#Kripto
6 yıl önce