|

Google'ın yeni işletim sistemi:Fuschia OS

Google, dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android ve bilgisayarlar için piyasaya sürdüğü Chome OS işletim sistemlerini geliştirdi. Teknoloji devi bu iki işletim sistemine bir üçüncüsünü daha ekliyor; Fuschia ismiyle tanıtılan işletim sistemi şu an deney aşamasında.

Yeni Şafak
13:57 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:59 - 22/01/2018 Pazartesi
Diğer
Google Fuschia'nın logosu.
Google Fuschia'nın logosu.

Android sisteminin mühendislik sorumlusu olan Dave Burke, Fuschia’yı deneysel bir proje olarak adlandırarak sistemin varlığını kabul etti. Fuschia’yı OS statüsüne getiren şey, bazı kişilerin Google’ın Pixelbook’unda kodu çalıştırmasına ve bir çalışma sistemi başlatmasına izin vermesiydi.

Mitch Blevins isimli bir BT çalışanı YouTube’a Fuschia’nın özellikleriyle ilgili bir çok video yükledi. Geçtiğimiz hafta ArsTechnica’dan Ron Amadeo da aynı şekilde YouTube’a videolar yüklemeye başladı. Bu videolar sayesinde Fuschia’nın bilgisayarlarda nasıl görüneceğini daha net bir şekilde görebiliyoruz.

Aşağıdaki videoda Fuschia’nın nasıl göründüğünü izleyebilirsiniz.


Fuschia’yı Chrome OS ve Android’den ayıran özelliği ise Linux yerine Zirkon adı verilen yeni bir çekirdeğin temelini oluşturması. Bu Fuschia’nın yalnızca akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için değil çeşitli platformlarda çalışabilecek şekilde tasarlanmış olması anlamına geliyor.

#Android
#Fuschia
#Google
#işletim sistemi
6 yıl önce