|

Güvenli internet için dikkat edilmesi gerekenler

Güvenlik uzmanları bilgisayar ve akıllı telefonlarla alışveriş yapanları siber suçlulara karşı uyardı. Özellikle kampanya dönemlerinde uygun fiyatlı ürün arayışı kullanıcıların zaman zaman güvensiz sitelere yönlenmelerine sebep olabiliyor. İnternet üzerinden yapacağınız alışverişlerde dikkatli olunması gerekenler haberimizde.

Yeni Şafak
16:06 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 16:07 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
İnternet sitelerinde güvenlik için genellikle kilit sembolü kullanılır.
İnternet sitelerinde güvenlik için genellikle kilit sembolü kullanılır.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde en önemli konulardan birisi kesinlikle güvenlik. Özellikle e-ticaret sitelerinin güvenli olup olmadığını sahip olduğu sertifikalar ve site adresinin yazılı olduğu yerdeki kilit sembolünden anlayabilirsiniz.

Genel olarak tarayıcınızda küçük bir kilit sembolü olarak gözükür. Eğer bu sembolü göremiyorsanız, URL adres çubuğunu kontrol edin. İnternet sitenizin önünde http yerine https ya da shttp görmeniz gereklidir.

Sahte siteler ve klavye okuyuculara karşı korunmak gerekiyor. Online sipariş verirken, internet sayfasının SSL kullandığına emin olun.

11.11 dünya alışveriş günü indirim festivali nedir?

1993’te Nanjing Üniversitesi’nde başladığı söylenen festival yalnızlığı kutlamak için belirlenmiş bir gün. Tarihin 11 Kasım olarak belirlenmesinin sebebi ise tarihin “11/11/xxxx” olması sonucunda, yalnızlığı temsil eden “1” sayısını en çok bulunduran tarih olması.

Çin’de başlayan Yalnızlar Günü (Singles’ Day) olarak adlandırılan indirim festivali e-ticaret sitelerinin gelişmesiyle giderek dünyaya yayılmaktadır. 11 Kasım alışveriş festivali birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de kutlanıyor. E-ticaret sitesinden yapılan bu alışverişler insanlara büyük kolaylık sağlıyor ve vakit kaybını önlüyor. E-ticaret sitelerinde gerçekleşen 11 Kasım indirimleri sayesinde insanlar istedikleri ürünü hızlıca bulabiliyor hatta kampanyalar sayesinde çok daha uygun fiyatlarla karşılaşabiliyor.

Şu an için genellikle Çin’de yapılsa da festival Black Friday ve Cyber Monday gibi alışveriş etkinliklerini geride bırakarak dünyanın en büyük online alışveriş etkinliği olarak yerini koruyor. Etkinlik o kadar büyük bir halde ki 2016 yılı Yalnızlar Günü’nde Alibaba, 17.8 milyar doların üstünde bir para kazandı. Bu rakamlar Black Friday ve Cyber Monday satışlarının toplamının 2.5 katı kadar büyük rakamlar.

#İnternet
#güvenlik
#hadi
#SSL
#Kilit
5 yıl önce