|

iPhone 5S'te dev indirim!

iPhone SE'nin gelişiyle iPhone 5S'in fiyatı da dibe vuruyor!

Yeni Şafak ve
18:50 - 28/02/2016 Pazar
Güncelleme: 15:43 - 19/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Apple cephesinden birbiriyle ilişkili iki önemli gelişme var sırada. Biri Apple'ın önümüzdeki ay içerisinde tanıtımını gerçekleştireceği yeni iPhone modeline yönelik sızıntı diğeri ise iPhone 5S'e gelecek fiyat indirimi. Sırayla aktaralım:



Bildiğimiz gibi bundan önce iPhone 6C, 7C ve 5se gibi isimlendirmelerle anılan modelin nihai aşamada iPhone SE ismi altında gelebileceğini paylaşmıştık

.



İşte şimdi de cihaza ilişkin bir başka gelişme daha yaşandı.

'nin oldukça güvenilir olduğunu iddia ettiği bir kaynaktan edindiğini ilettiği habere göre, Apple'ın yeni iPhone'unun tasarımının 6 ve 6S nesliyle hemen hemen tamamen aynı olacağı net biçimde onaylandı. Aşağıdaki ön panel sızıntısında da bunu rahatça görebiliyoruz:





Keza yine yukarıdaki görselden anlaşıldığı üzere, 6S ile birlikte gelen parmak basıncına duyarlı ekran teknolojisi olan 3D Touch da iPhone SE'de yer almayacak. Kullanıcıların 3 saniyelik kısa video klipler oluşturmasına olanak sağlayan Live Photos (Canlı Fotoğraflar) özelliğinin ise yeni modelde de desteklenmesi bekleniyor. Bunu bir nev'i GIF olarak da nitelendirebiliriz. Ya da GIF'in Apple varyasyonu diyelim.



Buna ek olarak, önde gelen Apple analizcilerinden Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple iPhone SE'de beklenenden farklı olarak 8MP değil 12MP çözünürlüğünde bir arka kameraya yer vereceğini de not olarak düşelim.





Yine Apple cephesine ilişkin bir diğer gelişme ise 15 Mart'ta yapılması öngörülen tanıtımın bir hafta ötelenerek 21 Mart'a çekilmiş oluşu.



sitesinin aktardığı habere göre, etkinlik dahilinde iPhone SE, yeni bir iPad (ismi ya iPad Air 3 ya da iPad Pro 9.7-inç olacak) ve bir ihtimal de yeni Apple Watch tanıtılacak.



Yeni iPad'in 12.9-inç'lik iPad Pro'nun 9.7-inç bir varyasyonu olması bekleniyor. Yani A9X yongaseti ve 4GB RAM korunacak ve iPad Pro'da yer alan 4 hoparlörlü ses sistemi, Apple Pencil (dijital kalem) ve akıllı klavye de desteklenecek.



Apple Watch 2'de ise FaceTime kameraya yer verilmesi ihtimali mevcut. Bir de yeni kayışlarla gelecek imiş.





Etkinliğin 3 gün ertesinde (yani ya 18 Mart ya da 28 Mart) satışa sunulacağı söylenen telefonun fiyatı

$400

(16GB) ve

$500

(64GB) olarak düşünülüyor.

Keza yeni modelin gelişi ertesinde iPhone 5S'nin fiyatı da %50 kesilerek $225'e çekilecek imiş.

Kuo'nun iPhone SE'ye yönelik satış öngörüsü ise 12 milyon adet dolayında. Bundan önceki tahmini 18-20 milyon arası idi ki aşağıya çekmek suretiyle güncellemesinin sebebi 5S'de yapılacak damping ertesinde talebin ikisi arasında bölünecek oluşu.



Muhtemel teknik özellikler ve diğer detaylar için aşağıdaki haberimize alalım:














#iphone se
#apple
#iphone
#iphone 6
#iphone 6c
#iphone 7
#iphone 7c
#akıllı telefon
#iphone 5se
#apple watch
#ipad pro
8 yıl önce