|

Momo tehlikesi bu kez de Minecraft’ta ortaya çıktı

Tüm dünyada birçok kişinin ölümüne neden olan 'Momo' adlı karakter, bu kez de Minecraft’ta ortaya çıktı. Milyonlarca genç, Momo tehlikesiyle karşı karşıya.

Yeni Şafak
16:42 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 16:50 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Minecraft'ta görüldüğü iddia edilen Momo karakteri.
Minecraft'ta görüldüğü iddia edilen Momo karakteri.

Japonya’daki Vanilla müzesinde sergilenen “Kuş Kadın” isimli heykelin fotoğrafı çekilmesiyle başlayan Momo tehlikesi daha sonra WhatsApp profil fotoğrafı yapılarak dünya üzerinde tehlike saçmaya başlamıştı. İnsanların hayatını kaybetmesine neden olan “Mavi Balina” oyununa benzerliğiyle dikkat çeken Momo, Minecraft isimli oyunda ortaya çıktı.

İddialara göre, elindeki telefonun ekranında WhatsApp uygulaması açık olan Momo görünümünde bir Minecraft karakteri, oyuncuları kovalıyor. Diğer oyunculara şiddet uygulamaya çalışan Momo, bu sayede kişileri intihara sürüklemeyi amaçlıyor. Saldırganların oyun içerisindeki karakterleri değiştirebilme bilgisine sahip olduğu düşünülüyor.


İlk etapta çocuk oyunculara doğrudan zarar vermese bile kişisel bilgileri çalmaya çalışacak olan Momo’nun anksiyete, depresyon ve uykusuzluk gibi sorunlara neden olabileceği uyarısı geldi.

Momo nasıl ortaya çıktı?

İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit'te en çok okunanlar arasında, "Whatsapp kızı Momo kim ve nedir?" başlığı bulunuyor. Bu soruya aynı platformda verilen en popüler cevap ise şu şekilde:

  • "İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram'dan bir fotoğraf keserek bununla bir Whatsapp kullanıcısı oluşturdu. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo'nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor."

Momo, Meksika ülke uzantılı bir telefon numarası üzerinden atılan mesajlara cevap verebiliyor. Momo ile ilgili kesin olarak bilinen tek şey, Japonya(+81), Kolombiya (+52) ve Meksika'da (+57) ülke uzantılı üç ayrı numaranın oyunla ilişkilendirilmiş olması. Kullanılan fotoğraf ise Japonya'da bir sergiden elde edilmiş. Artık Momo olarak bilinen bu korkunç yüz, söz konusu sergide yer alan bir "kuş kadın heykeline" aitti.

Vanilla Müzesinde 2016 yılındaki sergide görücüye çıkan "Momo" etkinliğin en çok ilgi çeken işlerinden biriydi. Birçok kişi onunla çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı ve bu şekilde de Instagram'da yayıldı. Meksika polisi, bu sırada bir kişinin Instagram'da rastladığı fotoğrafı kestiği ve Momo karakterini oluşturduğu görüşünde.

#Momo
#Minecraft
6 yıl önce