|

Oyunlarda İslamofobi

İslam karşıtı olan oyunların paylaşıldığı bir site açıldı. Sitede İslam karşıtı olan oyunlar hakkında bilgiler ve çeşitli materyallere yer veriliyor. Söz konusu site Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıldı.

Yeni Şafak
16:06 - 31/10/2016 الإثنين
Güncelleme: 13:09 - 31/10/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan tablo ile İslam karşıtı içeriklerin bulunduğu video oyunlarına yönelik geçtiğimiz haftalarda bir haber paylaşmıştık. Oyunların içerisinde yer alan İslamofobik materyalleri bir araya toplayan haber içeriğinde birçoğumuzun severek oynadığı oyunlarda yer alıyordu. Bu oyunları bir araya toplayan bir site açıldı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı İslamofobi konusunda kararlı duruşunu devam ettiriyor.

Bakanlığın ilerleyen dönemlerde söz konusu oyunlar hakkında yaptırımlarda bulunabileceği yorumları da yapılıyor ki çünkü

adında bir site bile açıldı.

sitenin içeriğini inceleyebilirsiniz. Site incelendiğinde İslamofobi konusunda çeşitli bilgilerin verildiği de görülüyor.



Sitede Guitar Hero 3, Call of Duty ve daha birçok oyuna sitede yer verilmiş ve belirli materyaller ile şikâyet etme seçeneği eklenmiş durumda. Sitede bazı ufak hataların da yapıldığı görülüyor. (Devil May Cry ile Hitman'in karıştırılması gibi) Fakat açılan sitenin İslamofobi konusunda vatandaşları bilgilendirme amaçlı devlet destekli önemli bir gelişme olarak görülüyor.




#Oyunlarda İslamofobi
#İslamofobi
#İslam Karşıtı Oyunlar
#İslamofobik Oyunlar
٪d سنوات قبل