|

PlayStation 5 gecikecek

Oyun konsolu denince akla ilk gelen isimlerin başında olan PlayStation’dan hayranlarını üzecek bir açıklama geldi. Son dönemde sıkça gündeme gelen PlayStation 5’in piyasaya sürülebilmesi için yeni nesil donanımın geliştirilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
11:17 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:18 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​PlayStation 5
​PlayStation 5

Oyun konsolu denince akla ilk gelen PlayStation, satış başarısı ile şuan pazarda lider durumda. Her yeni serisinde piyasa daha güçlü cihazlar sunan Sony, hayranlarının beğenisini toplamayı başarıyor. Özellikle son cihazı PlayStation 4 ile hedeflerini ulaşan Japon üretici, son dönemde PlayStation 5 ile sık sık gündeme gelmeye başladı.


Şirket’in CEO’su Kenichiro Yoshida, PlayStation 5’in yolda olduğunu açıkladı. Lakin söz konusu yeni serinin piyasaya sürülmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Yeni PlayStation’ın yeni nesil donama ihtiyacı olduğunu belirten CEO, haklı olarak PlayStation 5’in biraz gecikeceğinin sinyallerini de vermiş oluyor.

En son piyasaya sürülen PlayStation 4 Pro’nun mükemmel grafik özelliklerine sahip olduğu düşünüldüğünde PlayStation 5’in geliş tarihinin işlemci ve grafik birimi üreticilerinin performansına bağı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

#PlayStation
#PS4
#PS5
#Kenichiro Yoshida
6 yıl önce