|

PlayStation 5 için ilk detaylar ortaya çıktı

Sony’nin sistem mühendisi Mark Cerny, oyuncuların yıllardır beklediği PlayStation 5’in teknik detayları hakkında ilk defa bilgi verdi. Yeni nesil oyun konsolunun en erken önümüzdeki yılı beklemesini söyleyen Cerny, teknik özelliklerden de bahsetti.

14:55 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 14:58 - 17/04/2019 Çarşamba
Diğer
PlayStation 5'in en erken önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.
PlayStation 5'in en erken önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.

Oyun tutkunlarının yıllardır beklediği PlayStation 5 hakkında Sony firması tarafından şimdiye kadar hiçbir sızıntı haberi ortaya çıkmamıştı. Sony’nin sistem mühendisi Mark Cerny, Wired’a verdiği röportajda yeni nesil konsolun daha hızlı, daha güçlü ve daha gelişmiş bir ses donanımına sahip olacağını açıkladı.

SSD ile yüksek hız

Yeni PlayStation, hard disk yerine çok daha hızlı olan katı hal diski (SSD) içerecek. SSD'ler sayesinde oyunların yükleme süresi kısalacak. Örneğin PS4'te Spider-Man oynayanlar, haritada başka bir yere gitmek istediklerinde 15 saniye beklemek zorunda kalıyordu. Cerny'nin Wired'a gösterdiği ön izlemede bu sürenin 0,8 saniyeye düştüğü görülüyor.

Gelişmiş ses

Yeni nesil konsolun bir diğer artısı da ses sisteminde olacak. Kendisinin de bir oyun tutkunu olduğunu söyleyen Cerny, PS3 ve PS4 sistemleri arasında ses açısından önemli bir gelişme yaşanmadığını ama bu sefer durumun farklı olacağını belirtiyor, "Yeni konsolda ses deneyiminin ne kadar farklı olabileceğini göstereceğiz."

PlayStation 5’in en erken önümüzdeki yıl satışa sunulacağı belirtiliyor ancak net bir tarih henüz paylaşılmadı. Ayrıca cihazın fiyatı ve isimlendirmesi yönünde soru işaretleri hala duruyor. Yeni bilgiler geldikçe sizinle paylaşacağız.

#PlayStation 5
#PlayStation
#Sony
5 yıl önce