|

Twitter sms bağlantı özelliğini kaldırıp milyonlarca hesabı sildi

Twitter 14 yıldır kullandığı sms bağlantı özelliğini kaldırıp milyonlarca hesabı sildi. Daha önce bir hacker grubu bu özellikten faydalanıp Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in hesabını hacklemişti.

18:40 - 29/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 18:48 - 29/04/2020 Çarşamba
Diğer
Twitter yıllardır kullandığı sms bağlantı özelliğini kaldırdı.
Twitter yıllardır kullandığı sms bağlantı özelliğini kaldırdı.

Twitter milyonlarca hesabı sessizce sildi ve kullanıcıların SMS mesajları yoluyla tweet almalarını sağlayan özelliği kapattı.

Şirket, pazartesi günü paylaştığı tweet'te, "Hesabınızı güvende tutma konusunda yardımcı olmaya devam etmek istiyoruz. SMS özelliğiyle ilgili güvenlik açıkları tespit ettik, bu nedenle SMS aracılığıyla Twitter kullanma hizmetimizi birkaç ülke haricinde kapattık" ifadelerini kullandı.


Bir dönemin sonu

Twitter, kullanıcıların SMS mesajları aracılığıyla tweet atabildiği bu hizmeti ilk olarak geçen yıl şirketin CEO'su Jack Dorsey'nin hesabının bu özellik nedeniyle hacklenmesinden sonra kaldırmıştı.

Chuckle Squad isimli bilgisayar korsanları grubu bu özellikteki güvenlik açıklarından yararlanarak Dorsey'in hesabından ırkçı hakaretler ve antisemitik mesajlar paylaşmıştı.

Independent'in haberine göre; o zamandan bu yana yeni güvenlik açıklarının keşfedilmesi SMS hizmeti aracılığıyla Twitter'ı kullanma özelliğinin artık çoğu kullanıcı için tamamen işlevsizleştiği anlamına geliyor.

#sms
#twitter
#özellik kalktı
4 yıl önce