|

Xiaomi, Gece Görüşlü Araç Kamerası MiniONE Dashcam'i Duyurdu

Xiaomi'nin üretmiş olduğu gece görüş özellikli araç kamerası duyuruldu. Özellikle gece görüş özelliği ile ön plana çıkan kamera 24 saat yüksek kalite çekim yapabiliyor.

10:47 - 29/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 10:52 - 29/04/2019 Pazartesi
Diğer
Xiaomi miniONE Dashcam
Xiaomi miniONE Dashcam

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, gece görüş özellikli yeni bir araç kamerasının çalışmalarını tamamladı. Pek çok ülkede zorunlu hale getirilen ve ülkemizde de çalışmaları sürdürülen araç kameraları, Xiaomi'nin üretmiş olduğu üstün özelliklere sahip kamerası ile boyut atlıyor. Çözünürlüğün düştüğü gece saatlerinde adeta işlevsiz bir hale gelen araç kameraları, Xiaomi miniONE Dashcam'de bulunan gece görüş özelliği sayesinde 24 saat yüksek kalitede kayıt yapabiliyor.



Webtekno'nun haberine göre kibar bir tasarıma sahip olan Xiaomi miniONE Dashcam, sesli komut özelliğine sahip. Bu sayede istenildiği zaman kayıt durdurulabiliyor veya fotoğraf çekilebiliyor. Ayrıca kamera 360 derece döndürülebiliyor ve bu sayede istenildiği zaman aracın içi de kayıt altına alınabiliyor. 6 katmandan oluşan merceği sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edilebiliyor.

Kamerada bulunan bir diğer özellik ise, yerçekimi sensörünün bulunması. Bu sensör sayesinde araç ani fren yaptığında veya bir kaza anında video kaydı durdurulmuyor ve gerçekleşen olumsuz durumlar saniyesi saniyesine kayıt edilebiliyor. Bu sayede trafikte yaşanan olaylarda Xiaomi miniONE Dashcam kullanıcıları yetkili kurumlara o anın detaylı görüntülerini iletebiliyor.


Sony IMX307 lens bulunan araç kamerasında gece görüşündeki bir ekran görüntüsü ise şu şekilde:

Görülebileceği üzere düşük ışık altında bile görüntü gayet net ve plakalar da dahil olmak üzere ayrıntılı bir şekilde görülebiliyor. Xiaomi miniONE Dashcam bir dahili hafızaya sahip ve farklı bir hafıza kartına ihtiyaç duymuyor. Kullanılan kodekleme sistemi sayesinde video sıkıştırma işlemleri daha iyi yapılıyor ve bu sayede kameranın hafızası daha verimli kullanılabiliyor.

Xiaomi miniONE Dashcam'in iki farklı seçeneği bulunuyor. Bunlar 16 GB ve 32 GB'lik iki farklı sürüm. Kullanıcılar 16 GB'lik seçeneğe 44 dolar (yaklaşık 260 TL), 32 GB'lik seçeneğine ise 54 dolar (yaklaşık 320 TL) karşılığında sahip olabiliyorlar.

#Xiaomi
#miniONE Dashcam
#Gece görüşlü kamera
5 yıl önce