|

CHP'nin terör örgütü PKK'ya cesaret veren son 48 saati

Furkan Kılıç
15:14 - 25/12/2023 Pazartesi
Güncelleme: 15:20 - 25/12/2023 Pazartesi
Yeni Şafak

Irak'ın kuzeyinde hafta sonu terör örgütü PKK'nın saldırılarında 12 asker şehit oldu. Tüm Türkiye birlik olmuşken 14 milyona yakın kişinin oy verdiği CHP, yine terör ve uzantılarının yanında saf tuttu. Ne "PKK" diyebildi ne de ortak bildiriye imza attı. Bununla da yetinmedi; CHP yönetimi şehit yakınlarına hakaret etti.

Irak’ın kuzeyinde 12 askerimizin şehit olduğu saldırıların hemen ardından, Türkiye'nin en fazla oy alan ikinci partisi CHP, nefesi kesilen terör örgütü PKK'yı cesaretlendirecek adımlar attı. Terör saldırısı sonrası Meclis'te AK Parti, MHP, İYİ ve Saadet Partisi, PKK’ya karşı ortak bildiri yayımladı.

CHP ve HDP bildiride birleşti

DEM (eski adıyla HDP) ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi bu bildiriye imza atmadı. Nedeni sorulduğunda CHP'nin PKK kanallarında boy gösteren yeni Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara meşruiyet kazandırmak istemedikleri için imzalamadıklarını söyledi. Bu gelişme sonrası CHP kendi bildirisini yayımladı.

PKK'nın adını anmadılar

Ancak bildiride askerlerimizi şehit eden terör örgütünün adı anılmadı. 'PKK' yerine "terör örgütü" denildi. Bir önceki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, PKK'nın adını, reklamını yapmamak için anmadıklarını söylüyordu. CHP'nin açıklamasında dikkat çeken bir diğer husus devleti suçlayan cümlelerdi. Kullanılan cümleler "PKK'ya değil devlete hesap soruyorlar" yorumlarına yol açtı.

Şehit cenazesinden kovuldu

CHP lideri Özgür Özel, hafta sonu Manisa'da şehit Enis Budak'ın cenazesine katıldı. Cenazeden "Özgür dışarı" sloganlarıyla polis koruması eşliğinde ayrılmak zorunda kaldı. Şehit yakınları ve vatandaşlar, Demirtaş'a selam gönderen, PKK kanallarında boy gösteren, DEM'i ziyaret edip ittifak mesajları veren Özel'e tepkisiz kalamadı. Kovulmadan önce yaptığı basın açıklamasında da şehitlere "tane" demişti.


Şehit ailelerine hakaret

Özel'in şehit cenazesinden kovulmasının ardından, CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "kendini bilmezler" diyerek şehit yakınlarına ve cenazeye katılan vatandaşlara hakaret etti.






#CHP
#Özgür Özel
#PKK
#Şehit
#Burhanettin Bulut
5 ay önce