16:17, 29/01/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:35, 29/01/2025, Çarşamba

İmamoğlu'nun 20 sene dayanır dediği 'beyaz yol' 2 senede İstanbulluya 'beyaz çile' oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 sene önce asfalt yoldan daha kaliteli ve uzun ömürlü diyerek metrobüs yolunu asfalttan beton yola çevirmişti. Vatandaşlar arasında ‘beyaz yol’ olarak da bilinen proje 2 yıl geçmeden hüsranla sonuçlandı. İstanbulluların en çok kullandığı toplu taşımalardan biri olan metrobüsler çöken ve çatlayan beton yollar yüzünden yolculuk esnasında vatandaşları rahatsız ediyor. Cep telefonu kameralarına kaydedilen görüntülerde ‘20 sene dayanır’ denen yolun 2 senede bu hale gelmesi ise soru işareti oluşturuyor. Öte yandan 2 sene geçmesine rağmen hala bazı duraklar arasında beton yol çalışmaları devam ederken, vatandaşlar çukur ve çatlaklarla dolu olan beton yoldan hiç memnun olmadığını dile getiriyor.

Yüz milyonlarca lira çile çektirmek için harcandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Yol Projesi’nin yapım işleri için ilk ihaleyi 7 Eylül 2021 tarihinde düzenledi. 114 milyon 148 bin 900 TL ödenen metrobüs hattındaki Beyaz Yol çalışmasının birinci etabı 2022 yılında tamamlandı. Hattın Yenibosna, Şirinevler, Bahçelievler, İncirli, Merter ve Cevizlibağ durakları arasındaki asfalt yol söküldü. Çift yönlü olarak toplam 15,6 kilometrelik güzergahta beyaz beton kullanıldı. Beyaz Yol Projesi'nin 2’nci ihalesi ise 5 Mayıs 2022'de gerçekleştirildi. 599 milyon 753 bin 440 TL harcanan ve 2023 yılı itibarıyla sona eden çalışmalar neticesinde Beykent ve İBB Sosyal Tesisleri arasındaki 13 durak ile Cevizlibağ-Mecidiyeköy hattındaki 9 durak beyaz yolla kaplandı. İki etabın tamamlanmasıyla Avrupa yakasında, 30 durağı kapsayan toplam gidiş-geliş 54,1 kilometre uzunluğundaki güzergaha beyaz beton döşendi. Temmuz 2024'te başlayan ve eylül ayında tamamlanan 3. etap çalışmalarında da İBB Sosyal Tesisleri ile Yenibosna metrobüs durakları arası beyaz yol ile kaplandı. İBB yetkililerinin konforlu ve sağlam diye savunduğu beyaz yollar, üzerinden çok geçmeden yolcuların çilesi haline geldi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026