|
Lazio"ya selam yola devam

Merak ettiğim konuyla başlarsam, şunu sormam gerekir; Trabzonspor"un Perşembe günü karşılaşacağı rakibi Lazio"nun yetkilileri acaba bu maçtan ne anladı?

Ya da şöyle sorayım; yabancı birine bu maçı izlettirseniz acaba Süper Lig"e ait bir maç olduğunu inandırabilir misiniz?

Aslında başlama vuruşu ile konuk Konyaspor"un atak oynadığını görünce güzel bir olacağını düşünmedik değil.

Öyle ki konuk ekip kalabalık tuttuğu orta alanın önünde Ndouassel"i Djalma ve Erdal ile desteklerken oyunun ilk çeyreğinde önemli pozisyonlar buldular.

Buna karşın Trabzonspor, Aykut Akgün ve Zokora"nın savunmaya destek vermesi ile oyun güvenliğini elinde tutup, öndeki Henrique"yi Adrian ve Malouda ile destekleyerek sonuç üretmeyi planladı. Fakat Mustafa Akçay"ın bu planı Zokora ve Aykut"un takım savunmasına katkı sağlayamaması Adrian ve Malouda"yı orta alana bağlaması üzerine hücum düşüncesini de sekteye uğrattı.

Tempo olarak vasatı aşamayan iki takımın ilk yarıdaki hamleleri sonuç getirmedi.

İkinci yarıda üretkenlik olmasa da ürkeklik adına Janko"nun oyuna girmesi ve Henrique ile birlikte görüntü vermesi Konyaspor"u kabuğuna çekilmeye mahkum etti. Herkes Henrique ve Janko"yu beklerken Mustafa Yumlu sahne aldı. İki sezon önce Beşiktaş"a gol atan Yumlu, bu kez aynı kaleye iki gol bırakarak Trabzonspor"u ipten aldı. Trabzonspor öz güvenini sağlayan galibiyet serisini sürdürürken, kazanmayı da alışkanlık haline getirdi.

Umarım futbolcuların akıllarının Perşembe gününde olması nedeniyle futbolları bu nedenle vasattı. Mustafa Akçay"ın ve futbolcuların önünde dört günleri var, işi gücü bırakıp Lazio maçına odaklanmalılar. Bir de taraftar işi var. Umarım ki Lazio maçı için bugün yorulmak istememiştir!

Özgür Yankaya"ya gelince...

Böylesine temposuz, agresif olmayan maçta bunca yanlış düdük ve kararı nasıl verebildi. Yardımcıları ise hak getire.

11 yıl önce
Lazio"ya selam yola devam
Kurumuş kalplere
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler