|
3 vize daha

Geçtiğimiz hafta Sofya''da yapılan Avrupa kıtası olimpiyat katılım kota müsabakalarında serbestte 55''te Ahmet Peker, 84''de İbrahim Bölükbaşı ve 120''de Taha Akgül ile olimpiyat vizesi alarak katılım sayasını dörde çıkarmıştı. Bilindiği gibi serbestte 96''da Serhat Balcı 2011 dünya şampiyonasında vize almıştı. Şimdi 27-29 nisandaki ikinci vize sınavı için Çin''in Taiyuan kentinde mücadele eden ekiplerimiz şunlar. Serbest güreş: 60''ta Münir Recep Aktaş, 66''da Yakup Gör ve 74''te Soner Demirtaş. Grekoromende 55''te Ayhan Karakuş, 60''ta Rahman Binici ve 66''da Vasıf Arzumanov ile temsil edildiğimiz sınavda 55''te Ayhan Karakuş ile 60''ta Rahman Bilici olimpiyat vizesi alırken, 66 kg da Vasıf Arzumanov ise vize alamadı. Bunun yanı sıra bayanlarda 65 kiloda mindere çıkan Elif Jale Yeşilırmak, sırasıyla Hintli, Bulgar, Azeri ve Fransız rakiplerini yenerek finale yükseldi. Sadece final maçına çıkan güreşçilerin vize almaya hak kazandığı bayanlarda, Yeşilırmak, oyunlara gitmeyi garantiledi. Böylece Londra öncesi 4-6 mayıs tarihlerinde Finlandiya''da düzenlenecek son vize sınavı öncesi durumu şöyle: Serbestte 4, Bayanlar 1, grekoromen 6.

Türk güreşindeki şu andaki tablo ise: Grekoromende 55''te Ayhan Karakuş, 60''ta Rahman Bilici, 74''te Selçuk Çebi, 84''te Nazmi Avluca, 94''te Cenk İlden ve 120''de Rıza Kayaalp olimpiyat vizesi almıştı.

Çin''de vize alamayan ülkeler için son şans ise 4-6 mayıs tarihlerinde Finlandiya''da yapılacak son vize sınavları olacak. Dünyanın en büyük yarışması olan Olimpiyat oyunlarına katılmak elbetteki tüm ülkeler için çok önemli. Hatta çok sayıda sporcu ile katılmak her ülkenin hayal ettiği şeyler. Fakat çok eleman ile katılıp dökülmektense az katılım ile öz işler yapmak çok daha büyük ses getireceği şüphesiz.

En son katıldığımız 2008 Pekin''de; 20 bayan, 48 erkek olmak üzere toplam 68 sporcu ile iştirak ettik. Pekin''de 66''da Ramazan Şahin''in tek altın madalyası ile yetinmek zorunda kaldık. Demek ki çok katılımdan ziyade altın ve diğer madalyalar çok daha iyi.

Son söz olarak: Ata sporumuz güreş greko ve serbestte toplam 14 olan kotanın en az 12''si ile Londra''ya katılacağı inancındayım. Umarım ülke olarak Pekin''de bir olan altın sayımızı 4-5 sayısına çıkartarak dünyada büyük bir ses bir yankı uyandırırız. Dileğim o yönde. Sınavlar için ha gayret diyoruz

12 yıl önce
3 vize daha
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı