|
Kahramanmaraş"ta tarihi seminer

Kurtuluş Savaşı''nda kendi imkanları ile kendini kurtararak dünyada bir ilke imza atan Kahramanmaraşımız''da şimdi de bir ilke imza atılıyor.

30 Eylül 2011 tarihinde 1. Uluslararası Karakucak ve Kısa Şalvar Güreş Sempozyumu düzenlenecek. Seminere Kırgızistan''dan Dr. Saitdin Seyitbekovich, Prof Dr. Marat Kidikevich Saralaev ve Bişkek Üniversitesi''nden Doç Dr.Toktobek Tibinovich İman Alivey gibi güreş konusunda Türk ve dünya güreşinde önemli kariyeri olan bilim adamları katılacaktır. Yurt içinden ise Prof Dr Mehmet Akif Ziyagil, Doç. Dr Mehmet Türkmen, Prof Dr. Gazanfer Doğu, Prof Dr. Hasan İmamoğlu , Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, gazeteciler üniversitelerdeki bilim adamları, dünya ve olimpiyat şampiyonları iştirak edeceklerdir. 13 yerli ve 4 yabancı bilim adamının bildiri sunacağı ve Türkiyemiz genelinde uluslararası normlara uygun olan bu bilimsel sempozyum Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Bey''in büyük katkıları ile gerçekleştirilecek. Seminerde tarihi dokumuz olan ata sporumuz güreşle ilgili ele alınacak konular ise:

1-Güreşin tarihsel yönü. 2- Sportif yönü. 3-Sosyolojik yönü. 4-Folklorik yönü. 5-Otantik değerleri. 6-Ekonomik yönü gibi hususlar araştırılacak ve bilimsel ortamda tartışılacaktır. Türk güreş tarihinde tarihi mirasımıza sahip çıkma adına ilk defa düzenlenecek böylesine bir müthiş organizasyon için şimdiden Başkan Poyraz''ı Başkan yardımcımız Cevdet Kabakçı Bey''i ve ekiplerini ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı Bey''i kutlarım. Harika bir hazırlık ile her türlü organizasyon muazzam bir şekilde titizlikle hazırlanmış. İnşallah yapılacak bu tarihi çalışma yıllardır kopuk kaldığımız ve biz Anadolu''ya gelirken Orta Asya''da bizlerin bir parçası olarak geriye kalan Türk kardeşlerimizin ve yaşadıkları kültürel devamlılığa büyük bir katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

Yine Türk spor tarihinde olimpik spor branşları içinde kazanılan 37 olimpiyat altın madalyasının 28 tanesini tek başına ülkemize kazandıran Ata yadigarı güreş sporunun yaşatılması ve gelecek nesillere bilgilerin taşınması ve gençliğe sevdirilmesi için bu tip bilimsel çalışmalar son derece yarar sağlayacaktır. İlki bu yıl Maraş beledeyisince düzenlenen bu güzel sempozyumun devamı diler ve seminere katkısı olan herkesi yürekten kutlarım.

13 yıl önce
Kahramanmaraş"ta tarihi seminer
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset