|
Kırkpınar"a da sponsor gerek

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, serhat şehrimiz Edirne''de yapıldı. Güreş otoriteleri bütün boyları yerinde gördü ve değerlendirme imkanı buldu. Geleceğin şampiyonları olacak miniklerin ve genç yıldızların isimleri not edildi.

Kim nasıl güreşti, hangi oyunları yaptı gibi yorumları işin üstadı Ali Gümüş''e bırakalım ve başka açıdan Kırkpınar''a bakalım...

Türkiye''nin her ilinden binlerce güreşsever, Edirne''deki Kırkpınar şölenini izlemek için bir sene sabırla bekler. Sarayiçi, güreşlerin yanında tam bir panayır olur. Çoluk-çocuk ailece gidilir, doyasıya eğlenilir. Alış-veriş yapılır, davullar zurnalar devamlı rumeli havalarını çalar. Kuzu çevirmeler Kırkpınar günlerinin adeta bir simgesidir.

Ancak, güreşseverler için bu sene güreş seyretmek o kadar kolay olmadı. Çünkü Kırkpınar da "ZAM"dan nasibini aldı. Belediye öylesine tarife yapmış ki, dışarda millet üzüntü içinde dolaşıp geri gidiyor. 6 ile 18 milyon lira arası fiyat biçersen, boş tribünlere güreş tutarsın. Çare, ağalık açık arttırmasından gelecek paraya kalırsa, yandık doğrusu.

Artık devir, sponsorluk devri. Çareyi bu yolda arayın ki, vatandaş güreş seyretmek için cebini boşaltmasın.

İnşallah seneye yalnızca kasayı değil güreşseveri de düşünürler.

24 yıl önce
Kırkpınar"a da sponsor gerek
Güzel günler sana gelmez, sen onlara yürüyeceksin
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!