|
Pentagon-CIA zorluyor, Obama direniyor!

Boston bombacılarından Tamerlan Tsarnayev ölü ele geçirildi. Kardeşi Cevher Tsarnayev ise canlı yakalandı. Muhtemelen o da ölecek ya da hayatının büyük bir kısmını cezaevinde geçirecek. Bu iki kardeşlerin Boston"da bomba patlatmaları için nasıl bir motivasyona ihtiyaçları vardı acaba?

Bu iki kardeş istihbaratın ince oyunlarıyla bu oyunun hedefi seçildiler. Yani Pentagon-CIA ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı"nın oluşturduğu Amerikan derin devleti, bilgisayar ve telefoncuların oluşturduğu halk kitlesine karşı iki kardeşi kendisine kurban seçti.

Bu bombalama eyleminde de bazı sorular sormakta fayda var. Boston gibi her yerinde kameraların olduğu bir yere bu iki kardeş bombayı nasıl koydu? Hiçbir kamera onları çekmedi mi? Tsarnayev kardeşler bombayı kimlerden temin ettiler? Bu bombalar zaman ayarlı mıydı? Eğer öyleyse uzaktan kumandadan bombayı kim patlattı?

FBI bu iki ismi ararken yerlerini ATM kameralarından tespit etti. Demek ki kameralar çok önemli. Peki diyelim ki bombalar Boston Maratonu başlamadan bir gün önce kondu. Bu iki kardeşin olay yerine bomba koyarken kayıtları yok mu? Ya da o bölgenin bütün kamera kayıtlarına bombanın patlamasından 24 saat öncesine detaylı bakılsa kim bilir ortaya neler çıkacak.

Bunlara benzer soruların hiçbirinin cevaplarını bilmiyoruz. FBI"ın verdiği bilgilere göre bombaları bu iki kardeş koydu. Ayrıca tam da bombaların patladığı gün Başkan Obama"ya zehirli mektup gönderildi. Amerikan Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada 45 yaşındaki Paul Kevin Curtis içinde "risin" maddesinin olduğu mektupları Başkan Barack Obama"ya, Cumhuriyetçi Parti Mississippi senatörü Roger Wicker"a ve Mississippi"de bir hakime göndermişti.

Nedense bu meselenin gerisi gelmedi. Paul Kevin Curtis zehirli mektupları kendisinin göndermediğini söylüyor. Hatta isminin nasıl bu işe bulaştığını dahi bilmiyor. Şu gerçek ki birileri Obama"ya zehirli mektup gönderdi ama perde arkasında ne olup bittiği tam olarak bilinmiyor.

Bütün bu gerçekler ortadayken Obama"ya karşı Pentagon-CIA-Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) üçlüsünün net operasyonlar yaptığını görmemek için kör olmak gerekir. Yalnız şunu belirtmekte fayda var: Boston patlaması basit bir iş. Yani geniş kitleleri harekete geçirecek bir eylem değil. Öte yandan Başkan"a zehirli mektup gönderilmesi de klasik bir yöntem. 2003"den beri ABD"de birçok hakim ve senatöre bu tür mektuplar gönderilmiş.

Bu operasyonların hepsi birer ön hazırlık gibi. Muhtemelen devamı gelecektir ama bazı şartların olgunlaşmasıyla. Senato"nun silah yasasını reddetmesi, evet, Obama için bir yenilgidir. Ama en azından şimdilik Obama için iyi olmuştur.

Amerika kurulduğu günden beri varolma sebebi "silahtır." Bu sektör trilyon dolarlarla ifade ediliyor. Siz bir günde ben silah edinmenin önüne geçeceğim diyerek her şeyi bitiremezsiniz. Buna izin vermezler. ABD"de yasa tasarısı için gereken 60 oydur. Amerikan Senatosu"nda tasarıya "evet" diyen senatörlerin sayısı 54"te kalırken, 46 senatör tasarıya karşı çıktı.

Senato ayrıca piyade tüfekleri ve yarı otomatik silahların yasaklanması önerisini de reddetti.

Başkan Obama, Senato oylamasından sonra yaptığı açıklamada, "Washington için utanç dolu bir gün" ifadesini kullandı. Obama silah lobisini bu konuda kasıtlı olarak yalan söylemekle suçladı, tasarı aleyhinde oy kullanan senatörlerin de korkutulduğunu, siyasete boyun eğdiğini savundu. Bakın Obama"nın açıklaması çok önemli. Senatörlerin silah lobisi ve arkasından devasa güçler tarafından korkutulduğunu iddia etti. Obama daha da ileri gitti ve senatörlere, "Siz kimi temsil ediyorsunuz?" diye üstü kapalı mesaj verdi.

Şunun da altını çizelim: Tasarı Senato"dan geçse bile Cumhuriyetçi"lerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi"nden geçmeyecekti. Yana savaş ve silah lobisinin temsil ettiği "Cumhuriyetçiler" tasarıyı engellemek için yeterli çoğunluğa sahipler.

Şu an Amerika"da derinden büyük bir kavga yaşanıyor. Amerika"nın tarihinde kritik kararlar başkanlara asla sorulmamıştır. Obama yerleşik güçlere savaş açmış görünüyor. Karşısındaki yapı çok güçlü ve her türlü imkana sahip. Eğer Obama bu yapının isteklerine boyun eğmez ve direnirse daha çok komploya maruz kalacaktır. Harry Wallace"ın, John Kennedy"nin, kısmen Clinton"ın başına gelenleri iyi incelemesinde fayda var. Korkunun ecele faydası yok.

Ve en önemlisi bu tür karanlık işlerde büyük sermaye de (küresel sermaye) söz sahibidir. Obama tehlikenin farkında ama bu yapıyla başetmeye gücü yeter mi, göreceğiz.

Twitter.com/cemkucuk55

11 years ago
Pentagon-CIA zorluyor, Obama direniyor!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset