|
F.Bahçe için ağlama Selçuk Yula

Konu futbol, ve bu başlıkta televizyonların hazırladığı "holigan" programlar.

Çok kızgınım futbol gibi müthiş bir zevki, çimlerin dışında ayağa düşürenlere. Benimle aynı fikirde olanlar el kaldırsın... Mersi.

HAYATLA TEK BAĞIMIZ

Bir futbolsever olarak her hafta sonunu önce maçları, ardından da spor programlarını seyrederek geçiriyoruz. Show''du, Digitürk''tü, Star''dı derken, sabahlıyoruz ekran başında.

Kimsenin sinemaya, yemeğe, veya bırakın haftasonu tatiline, pikniğe gidecek lüksü kalmadı. Bari dünyayı peşinden sürükleyen bu sporun ardı sıra gidelim de, azıcık sosyal olalım diyoruz. Amaç bu kısaca.

STAR''IN KONUKLARI

Konuya dönelim uzaklaşmadan, Star Spor maç yayınları olmasa da, maç sonrası ekrana topladığı konuklarıyla haftayı değerlendiriyor, aklı sıra bizleri bilgilendiriyor.

Hangi takımı tutarsanız tutun, delirmemek elde değil. Akıl baştan gidince de, gözler fal taşı gibi açık, hipnoz vaziyette izliyoruz Güntekin kardeşimizi.

Aslında kendisi de hayretler içinde ya, neyse.

Üç veya dört büyükleri temsilen sırf kavga çıkarsınlar diye, abuk konuşsunlar diye çağrılmış unutulmaya yüz tutmuş yöneticilerle, jübilelerinin ardından "köşe yazarı" oluveren gazeteciler birarada.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ve büyük ülkesinde sayısı bine yaklaşan köşe yazarı yoktur. Bu da ayrı bir konu. "Sırf yazıları bir köşeye denk geliyor diye adına köşe yazarı denen" arkadaşlar (ben de dahilim elbette) , bir de ekrana çıkıp durum değerlendirmesi yapıp, taraftarları çıldırtıyorlar (buna dahil değilim).

FB''LİLER BİLE İSTEMİYOR

Bunun en güzel ve somut örneği Selçuk Yula''dır. Selçuk futbola, FB''ye zamanında çok şey katmış olabilir. Ama kendisine sunulan bu pozisyonu, dilediği özgürlükte kullanmaktadır.

Selçuk Yula FB''nin veya diğer takımların maç içindeki pozisyonlarını değerlendirebilir. Ama iş yoruma gelince, burada kendisini yıllardır mesleği "spor yazarlığı" olan kişilerden ayıran kalın halat ortaya çıkmaktadır.

ÜSLUP FARKI TAMBURACI''DAN

FB kötü futbol oynayabilir, şampiyon olamayabilir, her maç kart görüyor olabilir, ama Selçuk Yula''nın FB için ağlamasına gerek yoktur. Yula, tüm bunları bilerek "öyle olsun" diye yazmaz aslında, çünkü üzerine giydirilen elbisenin bol gelmesi kendi suçu değildir.

Yok mu yani FB''yi temsil edecek, konuşma yeteneği ve futbol bilgisi olan, kültürlü aklı başında bir gazeteci veya televizyoncu.

Üslup farkı ne yazık ki burada kendini gösteriyor.

Osman Tamburacı ne kadar fanatik GS''lı olsa da, futbol bilgisi ve sevgisi ile tartışılmaz bir isim. Peki bir futbol yorumcusu olarak Selçuk Yula ne alemde?

Bana göre Yula, gerçek spor yorumcuları karşısında düşündüğünü ifade edememesi ile, en önemlisi FB için sürekli ağlaması ile çoktan sınıfta kalmıştır.

Çünkü Yula''nın yeteneği yıllar önce çimlerin üzerinde kalıvermiştir.

Fenerbahçe taraftarı çıldırdı

Bakın sayın FB''li yöneticiler; taraftarımızın durumu çok tuhaflaştı.

Allah korusun takım şampiyon olamazsa yandık. Daha önce önerdiğim Samandıra Psikiyatri kliniğini bir an önce hayata geçirin. Rize maçı sonrası, ki eğer ben yanılmıyorsam ite kaka 1-1 bitti, ama izlediğim görüntüye göre 6-0 falan yenmiş olmamız lazım.

Hiç üşenmeden kalkıp havaalanına gitmişler, takımı karşılamışlar "şampiyon FB" şarkıları söylüyorlar.

Hiç hayra alamet değil, bir aksilik olursa yandık.

Klinik küçük gelecek ondan korkarım...

post-it

Eğer kendinizi önemsiz hissediyorsanız, birkaç faturanızı ödemeyi geciktirin..

23 yıl önce
F.Bahçe için ağlama Selçuk Yula
2023 yılı Aralık sonu itibarıyla her statüdeki kamu personel sayısı
Halk başkanlık ile yönetime el koyacak...
Ahmet Hakan, Aydın Doğan"a bunu da sorsana
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”