|
Galatasaray gerçeği ve Realist hakem

Galatasaray''ın elenişi gibi bakmıyorum geçen geceki maça. Türk takımının Avrupa''nın en büyük sekiz takımı arasına yükselişi ve başarısını sürdürdüğü inancındayım.

Fakat gelelim köşemizin amacına. Rating rekorları kıran televizyon haberlerinin Galatasaray-Real Madrid maçının öncesi ve sonrası hazırladıkları "masa başı" hikayelerden neyimiz eksik, diye düşündüm. Daha kötüsünü ben niye yapamıyorum, neden "Bay Kubidik" kadar başarılı olamıyorum derken, hırsa kapıldım. Alın size Galatasaray-Real Madrid maçının perde arkası ve yenilginin sebepleri...

1. REALİST HAKEM:

İsveçli hakem için basın üstadlarının yorumu hep aynıydı önceleri. "Dünyanın en iyilerinden İsveçli Frisk." Aaa, bir de ne görelim. İsveçli abimiz meğer Madrid hayranıymış. İlk yirmi dakikada üç sarı kart çıkarınca bizim çocuklara, "yandık" dedim. Anladım ki adam sapına kadar Reailst. Anladım ki, bir hakem geçersin çekirge, iki hakem ama üçüncü de yanarsın.

2. YAYINCI TV:

Maçı, malum Star yayınladı. Allah razı olsun. Endişelendik önce, "ya bu adamlar şimdi koyar maçı Teleon''a" diye. Olmadı neyse... Spiker kardeş fena değildi önce ama durmadan "Futbol federasyonu..." veya "Digitürk..." diye başlayan cümleler kurunca, dikkatimiz nasıl dağıldı öyle. Tabii sesi kıstık. Bize ne kardeşim. Teleon''un reklamını teleonda yapsalar ya... Maçın büyüsünü zorla yokettiler...

3. SPOR MÜDÜRÜMÜZ:

Yani bu kadar da olmaz ki. Biz en Fenerbahçeli halimizle, Galatasaray''a övgüler yağdıralım, yazalım, çizelim. Sayın Aktan, alsın başını gitsin. ''Tamam'', diyordum, üstün başarılarından ötürü, Müdür beni yollar Madrid''e... Olmadı... Tabii elendiler, bir daha da müdürümüz maça gidemeyecek... İşte bu kadar, saygılar Ümit abi.

4. FENERBAHÇE:

Aslında, G.Saray''ın Şampiyonlar Ligi''nden elenmesinin en güçlü sebebi F.Bahçe''dir. Buyrun açıklayalım. G.Saray, aylardır yenmedik takım bırakmazken (ortadoğu ve balkanlarda), F.Bahçe de şampiyonluğa iyice asılmıştı. Aaa, o da ne!.. Bir de baktık puan durumları eşitlenmiş. (Bunu F.Bahçe''nin bilerek yaptığını şimdi daha iyi anlıyorum. Ben de "yahu diyordum, biz niye yenilip duruyoruz." Meğer hepsi Galatasaray''ı yıkmak içinmiş. Tek dertleri Avrupa iken, bir de baktılar ligde de şampiyon olabilirler, yeniden ve yeniden... Git Avrupa''da oyna, gel Ali Sami Yen''de savaş, sonra yine git Avrupa''ya dön gel deplasmana. Delirtir adamı vallahi. Fenerbahçe çok akıllıca, baktı ki, üç takım seneye garanti gidiyor; hain planı uygulamaya soktu. Ve G.Saray''a şampiyonluk planları yaptırmaya başladı. Bu da Cimbom''un sonu oldu.

İşte hepsi bu kadar...

23 yıl önce
Galatasaray gerçeği ve Realist hakem
PKK şiddeti neden gayri meşru? - 1
Kürt meselesinde durduğum yer
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’