|
Kırmadan dökmeden

Şöyle bir geriye doğru baktım; Şenol Hoca'nın reaksiyon gösteremediği ya da adeta duyu organlarının kilitlendiği bilmem kaçıncı Beşiktaş-Fenerbahçe maçı bu. Maçtan sonra “Şenol Hocam ne yaptın?” denilen kaçıncı Fenerbahçe derbisi bu. Bu durum normal değil. Çıkan kadro doğru, skor 3-0'a gelmiş. Devre olmuş, ilk yarıdaki dinamikler değişmiş. Rakip can havliyle 2 hamle yapmış ki bu hamleler dahi tarihe geçecek skoru engelleyecek düzeyde değil. Hele Ersun Hoca'nın çıkardığı ilk 11 ve saha içi diziliş inanılır gibi değil. Mesleğe yeni başlayan amatör lig teknik direktörü yapmaz o tercihleri. 3-0'dan sonra değil Ayew ile Valbuena'yı, Alex'le, Van Hooijdonk'u oyuna soksa, yılların tecrübesi Şenol Güneş olarak o maçı verme lüksün yok. Rakip Manchester City olsa evinde 3-0'dan 3-3'e maç getirtmeyeceksin.

Ersun Hoca'nın hamlelerine 2 dokunuş yeterdi. 1- Her zaman bir farkla öndeyken anlamsızca yaptığın Necip - Medel ya da bir defansif orta sahayı tam alman gereken maçta almak, 2- İlk yarıdaki gibi oyunu rakip yarı sahada oynamaya çalışmak. Ama Hocam sen ne yaptın? “Fenerbahçe arkayı komple açacak, kendi sahanızda kalın, aldığınız topu Burak'ın önüne atın” dedin. 20 yıl öncenin işleri bunlar. Kagawa oyundan çıkıp, kulübeye otururken işin özetini yaptı aslında. Geri çekilmeye isyan etti. Kulübedeki arkadaşlarına dert yandı.

Goller geldikçe kitlendin hocam, ne yapacağını bilemedin, aslında genelde biliyorsun da, Fenerbahçe maçlarında bir haller oluyor Hocam sana. Bu işin izahı yok. Bu sezon deplasmanda toplam 5 gol atabilmiş, soyunma odasına 3-0 geride girmiş, moral olarak bitmiş bir rakipten 3 gol yemek ve bu goller olurken, tutulup hamle yapamamak mantıkla açıklanacak bir şey değil. Bu işin izahı yok.

Şampiyonluk şansı neredeyse bitti. Şimdi Şampiyonlar Ligi hedefi var. Bu takım iyi bir takım. Devler Ligi hedefi için de yeterli süre ve kadro var. Ancak kalsa bile Şampiyonlar Ligi'nde başka bir hoca ile devam edecek olan Beşiktaş'ın, bu hamleyi şimdiden yapması lazım. Şenol Hoca'nın Beşiktaş'a, Beşiktaş'ın Şenol Hoca'ya çok katkısı oldu. Çok güzel zamanlar yaşandı. Kırmadan, dökmeden, severek ayrılmak lazım. Hoca'nın Milli Takım durumu ortadayken, yaşanacak her puan kaybında sevimsiz hitaplar, kırıcı meseleler yaşanacak. Bence buna hiç gerek yok. Şenol Güneş saygıdeğer bir insan. Bence Milli Takım'ın Mart'taki maçlarında takımı yalnız bırakmasın. Guti, bu kadroyu sezon sonuna kadar idare eder. Sezon sonu adayım ise net olarak Sergen Yalçın'dır.

#Şenol Güneş
#Beşiktaş
5 years ago
Kırmadan dökmeden
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi