|
Şımarıklığın sonu...
Futbolda şımarıklığa yer yok. Bunu niçin yazıyorum, izah edeyim. Geçen hafta hemşehrisi Ankaragücü'nü mükemmel bir futbolla param parça eden Gençlerbirliği, dün gece böbürlenerek çıktığı Kocaelispor maçında gerekli dersi aldı sanırım. Zira futbolda şımarıklığa yer olmadığını bir kez daha anlamış olsalar gerek.

Zaman zaman akıllı oynayan Kocaelispor önünde ileri uç adamlarından bir türlü yararlanamayan Gençlerbirliği, sonunda savunmada verdiği boşlukların cezasını haftayı 2 puan kaybederek gördü.

Kocaelispor, o Gençlerbirliği'nin iki süratli adamı M'Bayo ve Youla'yı savunmada çok adamla durdururken, rakibine de gol pozisyonu vermedi.

Kocaelispor, eğer bir dakika daha akıllı futbolunu sürdürebilseydi, Gençlerbirliği'nden rahatlıkla üç puan alabilirdi. Ama olmadı.

Sonuçta Gençlerbirliği, kaçtı denilen üç puanın birini elde ederken, kötü görüntüsünü şimdilik sildi. Kocaelispor akıllı futbolunun karşılığı olan üç puanı son dakikada kaçırırken, ne kadar üzülse yeriydi.

Unutmadan hakemlere de bir paragraf açmadan geçemeyeceğim. Hakem Sebahattin Bitirim, tank gibi ağırdı. Kartı zamanında kullanmadı, sertliğe de prim verdi. Velhasıl iyi hakem olmadığı görüntüsünü her fırsatta sergiledi.

Sadece Sebahattin Bitirim mi kötüydü? Yardımcı hakem Tuncay Akkın ise Sebahattin Bitirim ile oyun boyunca yarıştı durdu.
#Sebahattin Bitirim
#Kocaelispor
#Gençlerbirliği
#Tuncay Akkın
23 yıl önce
Şımarıklığın sonu...
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı