|
Alanzinho ve Henrique farkı...

Sakat ve cezalıları nedeniyle önemli eksiklerle Gaziantep''e giden Trabzonspor, buna rağmen Bursaspor ve Antalyaspor maçlarına oranla daha diri ve daha organize oynadı. Özellikle takımın attığı 13 golden 11''ine imza koyan Burak Yılmaz''ın olmayışı belki de takımın işi daha ciddi tutmasına yol açtı. Çünkü sezon başından beri oyuna hem yavaş, hem ayağa paslarla ve genelde yan paslarla başlayan Trabzonspor bu defa farklı oynadı. Ve Alanzinho ile Henrique''nin oyuna girişi ile son saniyede de olsa Halil''le kazandı.

Soldan Cech ile Halil, sağdan ise Celustka ile Serkan sürekli bindirmelerle rakip defansı zorladılar. Adrian da hazırladığı pozisyonlarla ve oyuna katkısı ile biraz daha üste koydu. Önce Pawel Brozek''e, sonra da Celustka''ya yaptığı asistlerin gol olmayışı bu oyuncuların vuruş yetersizliğinden kaynaklandı. İlk yarıda kendisinin hazırladığı pozisyonda ise top kaleyi paralel şekilde sıyırıp geçti.

Takımda ilk kez 11''de yer bulan Aykut sırıtmadı. Colman da geçmiş maçlara oranla daha canlı ve daha çok sorumluluk alan isimdi.

Son 4 haftanın başarılı takımı ev sahibi Gaziantepspor''da sakat Bekir Ozan''la "idari" cezalı Wagner''in yokluklarına rağmen iyi bir ilk yarı geçirdiler. Ancak tek gol girişimleri oldu... Onda da Muhammet Demir''in şutu direkten döndü.

Hakem Özgür Yankara geleceği olan bir isim. Yalnız Emre''nin Halil''e yaptığı sert hareketi kartsız geçmesi olmadı. Bunlar ilk yarının görüntüleri idi.

İkinci yarıya Trabzonspor yine iyi başladı. Önce Serkan, Pawel Brozek''e çok müsait pozisyonda topu attı ama Polonyalı geç kaldı. Ardından ilk kez 11''de yer bulan Aykut''un mükemmel pasını çaprazda yakalayan Serkan''ın vuruşunu kaleci önledi. Sonra ev sahibin ekibin özellikle sağ kulvarı kullanarak geliştirdiği 10 dakikalık bir futbol fırtınasını gördük. Gaziantep''in bir şutu daha direkten döndü. Şenol Güneş''in Alanzinho ve Herique hamleleri ile oyun yeniden dengelendi.

Ve Antep''in riskli oyuncusu Dany''nin Colman''a kaptırdığı top ve Henrique''nin Halil''e verdiği ara pası ile Trabzonspor iki haftadan sonra kazanmayı becerdi.

13 yıl önce
Alanzinho ve Henrique farkı...
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu