|
Mektuplar ve "Forza Türkiye!"

Geçen gün sormuştum: "Acaba söylendiği gibi Yeni Şafak okurları sahiden de sağcı mıdır?"

Aman ne güzel mektuplar aldım anlatamam... "Bana sorarsanız, pek öyle görünmüyor!" diye de eklemiştim. Bu kanaatim de doğru çıktı!

Mehmet bey, "Biliniz ki ben sağcı değilim"; Oğuz bey "En azından ben sağcı değilim" diyor. Hayrettin bey meseleye başka bir açıdan yaklaşmış: "Sağ elimle yerim ve kapıyı sağ elimle açarım. Ve elbette imani açıdan da kitabımın sağ tarafımdan verilmesini arzu ederim. (Ama) Kastettiğiniz anlamda sağcı değilim." Bir de Tanrıverdi beyin mektubundan bir bölüm aktarayım: "Vallahi konjonktür bizi öyle hale getirdi ki, sağcı mıyız, solcu muyuz, liberal miyiz neyiz anlamadık!"

Bana ulaşan bütün mektupların "Hayır! Biz sağcı değiliz!" diye bittiğini söylemiyorum. Aralarında öyleleri var ki, "Evet Yeni Şafak okurları sağcıdır!" şeklinde kategorik ifadeler de taşıyor. Ama olsun, inanmanızı isterim ki (Siz, yani Yeni Şafak okurları!), Yeni Şafak''ın gerçekten farklı bir okuru var. Ben bu okuru, kısaca söylemek gerekirse, "Yaşadıklarını ve yaşamı ciddiye alan; varoluşundan evrene uzanan ve bu arada tabii ki dünya, siyaset, moral gibi artık çok insanın aklına gelmeyen temel sorulara cevap arayan herşeyden önce çok ''meraklı'' okurlar" olarak tanıyorum. Madem ki soruma böyle güzel cevaplar geldi, önümüzdeki günlerde bir "sağ/sol" yazısı yazmak da bana farz oldu... Birlikte düşünelim bakalım; Yeni Şafak okurları niçin "sağcı" olmak zorundalarmış?

Dünkü Star''ın sürmanşetinde görünce kendi kendime "Gazete abartmış, doğru olamaz!" dediğimi iyi hatırlıyorum. Aynen şöyleydi: "Alternatif partiyi patronlar kuruyor" (!) TOBB''un parti kurmak için harekete geçtiği Fuat Miras''ın 350 Oda ve Borsa başkanına mesaj gönderdiği yazıyordu. "Abartıdır, şakadır" derken NTV ekranına Fuat Miras''ın "canlı telefon bağlantısı" düşmez mi? Belki hâlâ inanmayanlar vardır diye söylüyorum: İnanın! Bu haber doğru; TOBB bir parti kuruyor!

Fuat Miras -benim tahammül edebildiğim süre içinde- "Ülkede hiçbir partinin barajı aşamadığını", "yeniden yapılanmanın şart olduğunu", "seçmenin yüzde 70''inin kararsızlardan oluştuğunu" söylüyordu. Eh madem ki durum böyleydi, TOBB''un parti kurmasının zamanı çoktan gelmiş demekti!

Star iç sayfada habere "Forza Türkiye!" başlığıyla devam etmiş. Gazete "Siyasetin duvara tosladığı görüşündeki Odalar Birliği, bir parti kurmak için düğmeye basıyor. Berlusconi''nin Forza İtalya''sı gibi iktidar hedefleyen patronların amacı 350 vekil çıkarmak" diyor. Görüyorsunuz, azı da kurtarmıyor; topu topu 350 tanecik milletvekili!

"Azı kurtarmaz ille de 350''likler hareketi"nin mimarlarından İTO Başkanı Yıldırım''ın açıklamasını da atlamayalım: "Bu bizim vatan borcumuz" (!)

Haberde benim ilgimi çeken hususlardan birisi Berlusconi''nin "Forza İtalya"sının model olarak alınması oldu. Demek onlar da aynen Berlusconi gibi yapacaklar...

"Model" çok yerinde, şimdi bakalım neler olacak?

Ha unutuyordum az kalsın! Fuat Miras NTV ekranında şunu da söyledi: "Süleyman Demirel bir bilim adamı gibi köşesinde oturuyor." Böylece daire tamamlanmış oldu; Forza Türkiye! Tabii ki "Önce Vatan"!

23 yıl önce
Mektuplar ve "Forza Türkiye!"
Sermaye kontrolü, yüksek faiz ve kredibilite meselesi
‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
O güne geri dönmek
‘İletişim aklı’
Bir sen bir ben bir de aile