|
Şampiyonun şakası

Gerçi Avrupa Şampiyonu''ydu Cimbom. Daha Kopenhag zaferinin teri kurumamıştı. Ama sağolsun kendileri, ilk resmi ziyaretlerini Türkiyemiz''e yaparak ve İstanbulumuz''a uğrayarak yaptı. Ali Sami Yen''i şereflendirdi.

Galatasaray zaten çok yoğundu. Dün Avrupa Şampiyonluğu, yarın da Süper Kupa. Ardından Kıtalararası Futbol Şampiyonluğu. Bu kadar dolu program arasında İstanbulspor''a da ayıracak pek vakti yoktu hani.

Ama bir de ne görelim, doksan dakikalık bir randevuyla İstanbulspor''u ihya ettiler. Millet olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağolsunlar, varolsunlar.

Her yer zaten Sarı-Kırmızı. Tribünler renk cümbüşü. Kafalar bile Sarı-Kırmızı. Tepeden tırnağa rengarenk bir ortam. Ayıp olmasa, bir de zemin değiştirilecekti. Ama yeşil kaldı. Ne de olsa bir maç vardı, maksat ''yeşillik olsun''du. Galatasaray doldur boşalt, hakem Muhittin Boşat.

Avrupa Şampiyonu''nun aklı fikri hala Kopanhag''daydı. Bu sebeple düzen bozuldu.Yetiş ya Hakan, yetiş ya Hagi. Bu coşkudan mahrum Sergen''in ayıbı, futbolun kayıbı...

Bir tarafta düşme korkusu yaşayan İstanbulspor''lu Fuat Buruk. Öte yanda Avrupa Şampiyonu olmasına rağmen ağabeyi yüzünden Okan Buruk.

Ne iyi etmişti Adnan Sezgin. Aykut''u futbolcu iken hoca yapmak O''nun fikriydi. Üstüste iyi sonuçlar alan takımı ligde bırakma yolunda ''Kocaman'' bir alkış. Lakin Aykut Kocaman kendini yedek bırakarak, kendi kendisine çok ayıp etti. Pekala baştan kendisini oynatabilir ve maçı garantiye alabilirdi. Hele de Beşiktaş formasıyla Malmö''ye karşı kendi kalesine attığı golle dünyada 1 numaraya yükselen Recep''in takımını korkutan "muhteşem!" ters kafa golü...

Ne de olsa Cimbom Avrupa Şampiyonu''ydu, bu coşkuyla Türkiye Şampiyonu olduğunu bile unutmuştu Koskoca şampiyon "şike" yapacak değildi ya, birazcık "şaka" yaptı. Tebrikler şampiyon, gözünaydın İstanbulspor, güle güle Altay...

24 yıl önce
Şampiyonun şakası
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak