|
İnönü"den derbi geçti

Aslında dünkü maçın bir mağlubu iki galibi vardı. Kesin galibi Fener değil, Galatasaray''dı. Ezeli rakibi Fenerbahçe imdadına yetişti.

Beşiktaş''ın dünkü gecesi "Vefa" ile başladı. Önce taraftar hocasını bir o tribüne bir bu tribüne çağırdı, ileri gitti beri geldi bu hoca Briegel''di. Sezon sonunda gönderilecek olan Alman hocaya taraftarlar şükranlarını sunarken, başkan Serdar Bilgili de bir teşekkür plaketi vererek büyük jest yaptı.

Briegel''e vefa örneği gösteren seyirci, Alpay''ı yine küfürle karşıladı. Yüz kızartıcı ifadeler acaba "gelenek" ve "töre"lerimizde nasıl bir ceza ile karşılaşırdı. Çakır hakemin sarıkartı Alpay''a ağırdı, Alpay''ın maç sonrası forma asması da çirkinlikti... Beşiktaş''ta iki futbolcunun ismine biraz takıldık. Halilagiç fena bir isim değildi. Tuttuk Sead Dost yaptık. Ama 40 yıllık Müslüman, Cemal Selami''yi Jamal Sallami olarak anar olduk.

"Ahmet Dursun, Seba gitsin" dendi. Seba gitti, ama ne yazık ki Ahmet Dursun ilk onbirde duramıyor. İkinci yarıda girişi de bir işe yaramadı... Kartal''da santrfor olarak görev yapan Ersen Martin''e Allah boy vermiş, ama ''kafa'' vermemiş. 2 metrelik bir adam, bu kadar hava topundan bir tanesini kazanamaz mı?

Fenerbahçe''de ise kaptanlık Ogün''e verilecek dendi. Verildi de. Fakat Rüştü kalesini de kaybetti. Oğuz denen genç eldiven, başlarda acemiydi. Ancak ne de olsa adı Oğuz''du ve büyük zaferde büyük rol oynadı. Tıpkı "kırmızı kramponlu" esmer Preko ve nefis bir gol atan Moldovan gibi...

Tayfun Korkut, Dede Korkut hikayeleri kahramanıydı adeta. Bugüne kadar derbi kralı olan ve dünkü maçla birlikte 4''te 4 yapan Aziz Yıldırım''ın "aziz"liğine uğrayıp görevini kaybeden Turan Sofuoğlu eğer defansa kendisi gibi bir adam koyabilseydi ilk golü bile yemezdi. Keza Beşiktaş''ın orta sahasında da bir Briegel eksikti.

İnönü gecesi Kartal fırtınasıyla başladı, özellikle de ikinci yarıda İnter Toto Kupası''ndan kurtulamasa da Fenerbahçe şovuyla noktalandı... Her haliyle İnönü''den derbi geçti...

24 yıl önce
İnönü"den derbi geçti
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?