
Türkiye Süper Ligi bu sezon Şampiyon Fenerbahçe"nin son sözlerini söylemesi ile sona erdi. Bakmayın son haftalarda biraz daha ciddi olsalar puan farkı lig ikincisi Galatasaray ile 15 olabilirdi. Ama "puan farkının ne önemi var" diyebilirsiniz! Önemli olan şampiyon olmak ve Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edebilmekti. UEFA cezası olmasa, Fenerbahçeli futbolcular bu sene Şampiyonlar Ligi"nde mücadele edeceklerdi. Umuyoruz bundan sonra yöneticiler biraz daha dikkatli olurlar ve sahada ter döken futbolcunun işine karışmazlar ve herkes hak ettiği alanda hem şahsını, hem kulübünü, hem de ülkesini göğsünü gere gere temsil eder.
Süper Lig"de bu sezon 806 gol atıldı!
Avrupa kupalarına gitmeyi garantileyen Sivasspor"un Fas asıllı Fransız futbolcusu Aatıf Chaechouhe, 17 kez ağları havalandırarak gol kralı oldu. Aatıf son yıllarda Süper Lig"in en istikrarlı futbolcularından ve tıpkı Dirk Kuyt gibi kanının son damlasına kadar takımı için her şeyi yapıyor!
Beşiktaşlı ince bilek Gökhan Töre, Galatasaray"ın yıllardır aradığı ve son anda bulduğu solak Alex Telles, özel hayatındaki sorunlara rağmen Fenerbahçeli Caner Erkin, Kasımpaşa"nın tehlikeli golcüsü Oscar Scarione, neredeyse Trabzonspor"un bütçesine eşit yüksek bir miktarda sözleşme yenileyen Onur Recep Kıvrak, Hollanda Milli Takımı"ndaki yerini Galatasaray"da yıldızlaşarak garantileyen Wesley Sneijder ise bu sezon en çok dikkat çeken ve başarıya ulaşan isimler oldular.
Sezonun deplasman fatihi Fenerbahçe kendi evinde adeta yıldızlaştı. Deplasmanda 9 kez, Saracoğlu Stadı"nda 14 kez galip gelerek taraftarlarını sevindirmeyi bildiler. Galatasaray ve Sivasspor kendi evlerinde 13"er kez galip gelerek sıralamayı bozmadılar. Küme düşmesine rağmen kaliteli bir kadroya sahip Akdeniz temsilcisi Medical Park Antalyaspor, evinde 2 kez galip gelerek sahasında en az galibiyet alan takım oldu!
Süper Lig"in bu sezonunda hakemler toplamda 1331 sarı kart çıkarırken, 95 de kırmızı kart çıkardı. Bu sezon küme düşen Elazığspor 78 sarı ve 10 kırmızı kart görürken, 104 sarı ve 5 kırmızı kart gören Başkent temsilcisi Gençlerbirliği en hırçın takım unvanını eline geçirdi.
Aman sakin!
Bu sezon yine hanımların ve çocukların yılı oldu. Çünkü erkekler yine sinirlerine hâkim olamadılar. Sahalara şişe attılar, çakmak attılar, bıçak attılar, taş attılar, küfür ettiler!
Hanımlar ve çocuklar statlarda bol bol maç keyfi yaşadılar.
Süper Lig"in özeti:
Hanımlar artık ofsayttan anlıyorlar ama erkekler sürekli ofsayta düşmekten kurtulamıyorlar.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.