|
Zihnali"nin teslim olması engelleniyor

Haftalardır bu köşede banka soygunlarının kilit ismi olan "karapara aklayıcısı" Raif Zihnali ile ilgili bilgileri sizlere aktarıyoruz. Zihnali''nin ne kadar önemli bir isim olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Son olarak Yılmaz ailesi ile olan ilişkisi bunun en önemli kanıtı. Aldığımız son bilgilere göre, Zihnali Türkiye''ye gelip teslim olmak istiyor ancak teslim olmaması için çevresi kuşatılmış durumda. Kim mi bunlar? Zihnali''nin adının karıştığı skandallara ortak olan hatta söz konusu işlemlerden komisyon alan banka müdürleri ve bürokratlar. Onlara göre, eğer Zihnali teslim olursa herşeyi anlatacak.

Bu arada Zihnali ile ilgili yaptığımız araştırmalar sırasında bir isimle daha karşılaştık, Berrin Ünver. Berrin Ünver, Raif Zihnali''nin karısı. Ünver soyismi ise daha önceki evliliğinden kalma. Anlatılanlara göre, Berrin Ünver''de Kasırga Operasyonu''nun kilit isimlerinden biri. Oldukça karmaşık görünen bu ilişki ağına Berrin Ünver isminin de girmesiyle birlikte ilişkiler iyiden iyiye karışıyor. Berrin Ünver''in daha önceki soy ismi Çakıroğlu. Çakıroğlu ailesi İzmir''in yüksek sosyetesi olarak tanınıyor. Çakıroğlu ailesi, Zihnali''nin sahip olduğu Maddox şirketinin yüzde 40''ına sahip olan Karagözoğlu ailesi ile yakın ilişki içinde. Berrin Ünver''in, yani şimdiki Berrin Zihnali''nin Murat Demirel''in bir çok şirketinde danışmanlık yaptığı söyleniyor. Raif Zihnali, Berrin Zihnali ve Murat Demirel üçlüsünün, Raif Zihnali''ye ait Mecidiyeköy''deki emlak şirketini kullanarak bir çok suça imza attıkları konuşuluyor. Kısacası işler iyice karıştı, bakalım sonu nereye varacak?

Savcı Yüksel bayramda çalıştı

Geçtiğimiz hafta "Kasırga Operasyonu" adı verilen Egebank skandalı ile ilgili dosyanın Nuh Mete Yüksel tarafından İstanbul''a gönderildiğini, ancak bunun Yüksel''in işin peşini bıraktığı anlamına gelmediğini yazmıştık. Yüksel''in, bundan sonra söz konusu skandalın bürokrat ve siyaset ayağı ile ilgileneceği üzerinde durmuştuk. Savcı Yüksel boş durmadı ve bayram tatili süresince Kasırga Operasyonu''nda adı geçen "sorumsuz" bürokratlarla ilgili liste hazırladı. Hürriyet gazetesi de bu gelişmeyi manşetine taşıdı. Bu gelişme artık kamuoyuna malolmuş durumda. Savcı Yüksel bundan sonra geri adım atamaz. Yapılan yolsuzluklara kimlerin çanak tuttuğu apaçık ortada. Bunların hesabı mutlaka sorulmalı. Gerek kamuoyu gerekse bizler Yüksel''in yapacaklarını merakla bekliyoruz.

23 yıl önce
Zihnali"nin teslim olması engelleniyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset