|
Favori olan kazandı ama!..

Galatasaray-Beşiktaş derbisine geçmeden önce bu hafta ikisi de rakiplerine yenilen Fenerbahçe ve Trabzon için bir iki söz söylemeliyim.

Malum bu iki takım geçen yılın şampiyonluğunu paylaşamadı. Fenerbahçe bu unvanı şike davası yüzünden kaybetti; Trabzon Avrupa''da hüsrana uğradı. Açıkcası şunu söylemek lazım ki her iki takım da Avrupa sınavına hazır değilmiş. Belki Fener mahkemeye düşmeseydi aslarını satmaz, Avrupa''ya daha güçlü giderdi. Ama bütün bunlar gerçeklerin sıcağında buhar olup uçuyor. Her iki takım da zirveden uzaklaşıyor, sözün özü dökülüyorlar.

Galatasaray yepyeni bir takım. Genç, tecrübesiz. Ama Fatih Hoca bu takıma bir ruh, bir coşku vermiş ki sonuna kadar mücadele ediyor ve galibiyeti istiyor. Şans da onlara yardım ediyor. Braga yorgunu Beşiktaş şöhretler karması olmasına rağmen bu sezon isteneni veremedi. Taraftarın tek tesellisi takımın Avrupa''da yoluna devam etmesi.

Arenada oynanacak maçın favorisi Galatasaray idi. İlk devre bir derbi maçına yakışmayacak kadar sönük, zevksiz, temposuz geçti. Tek bir atak vardı, Galatasaray onu gole çevirdi. Fernandes olsa idi maçın kaderi değişirdi. İkinci yarı her iki takım da canlandı. Beşiktaş 4-2-4''e dönmüş oyuna hakim olmuştu. Quaresma''nın ustalığı ve inatçılığı ile İbrahim''in top takibi golü getirdi. Bu sezon Galatasaray''ın en büyük kazancı Selçuk. Süper Lig''de orta saha söz konusu olunca ondan iyisi yok. Melo''ya attırdığı ikinci, Elmander''e attırdığı üçüncü gol düşünüldüğünde Selçuk''un bu maçta takımına yaptığı katkı ortaya çıkar.

Buna mukabil Quaresma''nın şutları hep dışarı gitti. Almeida ağır, cüsseli bir futbolcu. O kadar uzun ki topa sıçramadan kafayı vurabiliyor.

Ama isabet kaydedemiyor.

Beşiktaş derbi oynarken kulüpte kongre vardı. Yönetimin usulüne uygun ibra edilip-edilmediği tartışıldı. Demirören duygusal bir konuşma sonucu kulübe hatırı sayılır bir hibe yaparak başkanlığı bıraktı. Muhtemelen TFF Başkanı olacak. Bakalım Türk futbolundaki kaosa çare bulacak mı?

Gelelim maçın kader anına.

Son 15 dakika ve bu sürenin son beş dakikasında her iki takım da galibiyete uzanmak için iyi mücadele verdi. Top bir o kalede, bir bu kalede idi. Ama kazanma hırsı bakımından Galatasaray''ı daha iştahlı bulduk.

Futbol bu.

Topun bir takıma, bir adama gülmesi lazım.

Fırsat önce Beşiktaş''a geldi. Quaresma altı pas üzerindeki Almeida''ya harika bir gol pası gönderdi. Ama Almeida kafayı vurmasına rağmen isabet kaydedemedi. Doksan artı bir de topu iyi kovalayan Selçuk, kalecinin öne çıkmasını fırsat bilerek arka direğe harika bir pas çıkardı.Kafayı Elmander vurdu.

Atamayana atarlar hesabı.

Evet Galatasaray favori idi ama ahım-şahım futbol oynamadığı bu maçı son saniyede kazandı.

Kaybedebilirdi de. Galatasaray kötü oynadığı maçları bile kazanıyor. İşte bu nokta üzerinde durmak lazım. Neden acaba?

12 yıl önce
Favori olan kazandı ama!..
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti