|
Fenerbahçe'de ana problem çözülmüyor
Fenerbahçe beklendiği gibi taraftarını da arkasına alarak karşılaşmaya iyi başladı. Ön alan baskını iyi yapan sarı-lacivertliler, Kiev’in savunma boyunun kısa tutmasıyla birlikte oyunu rakip yarı sahada oynadı.
Arao’nun stoperlerin arasına girmesi ve orayı üçlemesi, ardından kanat oyuncularının biraz daha içe katederek, beklerin önünde boşluk açmasıyla birlikte, Fenerbahçe oyunu üçüncü bölgeye yıktı.
Nizami golün verilmemesi, İrfan Can’ın topunun direkten dönmesi, yakalanan ve değerlendirilemeyen diğer pozisyonlar...
Fenerbahçe aradığı golü bir türlü bulamayınca, o enerjiyi maçın tamamına yayamadı. Kapanan ve sadece Fenerbahçe’nin hatalarını kollayarak kontra atak oynayan Kiev, enerjisini maçın tamamına yaydığı için karşılaşmanın sonunda daha diri gözüktü.
Özellikle maçın hakiminin açık ara Fenerbahçe olduğu sırada, ortaya atılan bir kırmızı kart ile oyun tamamen tersine döndü. Karşılaşmanın hakeminin, Kievli oyuncuları ikinci sarıdan oyundan atmamak için elinden geleni yapması da yadsınamaz.

İlk maçta ofansif anlamda beceri yetersizliğinden şikayet eden Jorge Jesus’un, ikinci maça da aynı 11 ile başlaması soru işaretleri oluşturdu. Arao ve İsmail ile çift 6 numara oynaması, fiziksel olarak yeterli olmayan King’in ve ilk maçta da iyi oynamayan İrfan Can Kahveci’nin sahada olması, yine aynı ofansif becerinin yetersizliğine neden oldu. Fenerbahçe’nin net bir santrfor eksiği var ve bu eksiklik tamamlanmıyor. Takım ‘9 numara’ diye bağırırken, hala bu transferin gecikmesi, belki de yıllar sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını bir kez daha elinin tersiyle itmesine neden oldu.

Topu aldı mı ayağına arkadaşlarının saha içerisine yerleşmesini bekleyen, topu saklayan, alan açan, ceza sahası içerisinde bitiricilik konusunda sorun yaşamayan bir santrafora ihtiyacı var Fenerbahçe’nin. Her ne kadar Serdar Dursun net bir bitirici olmasa da, şu anda bu tanıma uygun olabilecek tek isim o. Serdar'ın 11’de başlamaması ve Joshua King’in ilk forvet olarak oynaması bu ofansif sorunu çözmeye yine yetmedi.
Fenerbahçe'de savunma arkasına hiç koşu yapılmaması ve Kiev'in savunma hattının genişletilememesi de bu sorunun devam ettiğinin kanıtı.
#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
٪d سنوات قبل
Fenerbahçe'de ana problem çözülmüyor
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi