|
Hata yapanın yanına kar kalıyor
MHK kendi bildiğini okumayı sürdürüyor. Kimse yanlışlarının diyetini ödemiyor. Hüseyin Göçek, verdiği kararlarla Belediye"nin, Halis Özkahya da Orduspor"un canını yaktı.
G.SARAY-SB.ELAZIĞ: BÜLENT YILDIRIM

Hakem Bülent Yıldırım ve yardımcı hakem Asım Yusuf Öz açısından çok hareketli bir ilk yarı geçti. Asım Yusuf Öz ilk yarıda ev sahibi takım aleyhine 7 tane ofsayt bayrağı kaldırdı. 2 tanesi yanlış olan bu bayraklarda yardımcı hakem arkadaşı fazla yermemek lazım. Melo"ya defansın arkasına sarktığı pozisyonda yapılan hareketin karşılığı sarı kart olmalıydı. 19. dakikada da Yekta"nın Sinan"a yaptığı harekette de sarı kart gerekiyordu. 62. dakikada Murat"ın Burak"a ceza alanı içinde yaptığı hareket net penaltı. Amrabat"a kendisini aldatmadan dolayı sarı kart göstermesi gerekir. Derbiye kadar hakemler fazla suya ve sabuna dokunmak istemiyorlar.

İSTANBUL B.B.-GAZİANTEP: HÜSEYİN GÖÇEK

Hakemlik açısından hata yapanın yanına kar kaldığı birsezon izliyoruz. Hüseyin de bu aktörlerden birisi. 32. dakikada Belediye oyuncusuna yardım-cısının kaldırdığı ofsayt bayrağı hatalı. Çünkü Gaziantep kalecisi topu yumruklayan oyuncu oluyor. Rakipten gelen toplar ne zamandır ofsayt ile cezalandırılmaya başladı. Yine aynı yardımcı Arkın Akgöl yine Belediyesporlu Doka"nın son adamın gerisinden çıkışına hatalı bayrakla olası golü engellemesi belki de İstanbul ekibinin küme düşmesine neden olacak. 36. dakikada Ozan"a rakibinin formasını çekmekten sarı kartla cezalandırılması gerekirdi ki aynı oyuncu 45+1"de 2. sarı karttan atılmış olacaktı. Yine puanlar bir takımdan alınıp diğer takıma verildi.

ORDUSPOR-KASIMPAŞA: HALİS ÖZKAHYA

Son haftalara yaklaştıkça hep aynı hakemleri maçlarda görmeye başladık. Onlar da biliyorki hata yapmalarına rağ-men yine maç alabiliyorlar. Bunlardan biri olan Halis daha 2. dakikada Ordusporlu Ferhat"ın rakibine ciddi faulüne dakikasına bakmaksızın sarı kart göstermesi gerekirdi. 10. dakikada Uche"nin golü net ofsayt. Cem Satman hatalarına bir yenisini daha ekledi. 84. dakikada Ernst"in ceza alanında rakibini itmesi penaltı. Neticesinde Ordu belki puan alsa kümede kalma şansı artacaktı. Takımların kaderi hakemlerin elinde olmamalı.

G.BİRLİĞİ-FENERBAHÇE: M.KAMİL ABİTOĞLU

Hakem açısından ilk yarıda sıkıntı yaratacak herhangi bir pozisyon olmadı. Gösterilen tek sarı kartta gol sonrası yapılan aşırı sevinçten kaynaklandı. İkinci yarıda da Abitoğlu"nu zorlayacak bir oyun sergilenmedi.

Yanlış penaltılar
AKHİSAR BLD.-BEŞİKTAŞ: KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU

İki takım için de ligdeki sıralamaları etkileyecek maçta Kuddusi doğru bir atama olarak görülüyor. İlk yarıdaki 3 golde ve her iki takıma gösterilen birer sarı kartta herhangi bir soru işareti yok. 56. dakikada Akhisar Belediye lehine verilen penaltıda Kuddusi büyük hata yaptı. Aksiyon ceza alanı dışında oldu ve oyuncu ceza alanı içine düştü. Bariz gol şansından kırmızı doğru, penaltı yanlış. Hak yerini buldu ve gol olmadı.

K.KARABÜK-MERSİN İY: SUAT ARSLANBOĞA

Bu MHK"yi tebrik etmek lazım!!!.Maçın hakemi Suat Ars-lanboğa"nın en son çıktığı Süper Lig maçı 15 Aralık 2012 yani tam 4 ay önce. Ve verilen maç küme düşmeyi belirleyecek müsabaka. Bu atama MHK"nın çare-sizliğinin sahalara yansıması. 52. dakikada Culio"nun ceza alanı içinde arkadan elle itilmesi net penaltı ama hakem arkadaşım oyuncuya aldatmadan dolayı sarı kart veriyor. Zaten takımların canı yanıyor. Bir de hakem komedisi eklenince vay haline. 79. dakikada Orkun"un sarısı doğru. Bariz gol şansı kriterlerine uymayan bir aksiyon.

KAYSERİ-SİVAS: TOLGA ÖZKALFA

31. dakikada Sivasspor"un Eneramo ile attığı ve ofsayt nedeniyle iptal edilen golünde yardımcı hakem Emre Eyisoy doğru bir karara imza atmış. Maçın sonlarına doğru yine Eneramo"nun rakibi ile girdiği ikili mücadelede Tolga Özkalfa"nın çaldığı faul kararı çok yanlıştı. Belki de Sivasspor şehre 3 puanla dönecekti ama hakem arkadaşımızın aklına herhalde bir anda Kayseri"nin onursal başkanı geldi. Ceza alanı içindeki ikili mücadelelerde özellikle Kayserisporlu oyuncuların yaptığı ihlaller es geçildi.

MP ANTALYA-BURSASPOR: ÇAĞATAY ŞAHAN

Şampiyonluk ve düşme tehlikesi olmadan açık futbol oynayan iki takımın maçında hakem arkadaşımız başarılı bir maç çıkarmıştır. Herhalde MHK kendisini bu hafta dinlendirir. Çünkü hata yapan hakemler maç alıyor bu federas-yonda. Bursa"nın kazandığı goldeki pasif ofsayttaki oyun-cunun konumu tam derslikti. Bülent Gökçü"yü tebrik ediyorum. Çağatay kardeşimi ayrıca tebrik ediyorum. Maç sonunda ki bitiriş düdüğünü uzun tutuyor. Bu konuda farklı bir şekil bulmasını tavsiye ediyorum.

ESKİŞEHİR-TRABZON: CÜNEYT ÇAKIR

Haftanın son maçı olan buu önemli karşılaşma Cüneyt arkadaşımıza antreman niteliğinde bir müsabaka oldu. 4. dakikada Halil Altıntop"a ceza alanı dışında yapılan kritik müdahelede yardımcısının da yerinde ikazıyla pozisyonun dışarda oluştuğunu belirleyerek olası bir skandalı önlediler. Oyunun kontrolünü elinde tutarak futbolculardan fazla koşarak oynayanlara ve izleyenlere güven verdi. Gösterdiği kartlar yerinde ve zamanındaydı. Önümüzdeki hafta büyük ihtimalle Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçlarından birini yönetmesini bekliyorum. Bu maçtaki hakem ekibini tebrik ediyorum.

11 yıl önce
Hata yapanın yanına kar kalıyor
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi